Αποκλειστική συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Παπαμιχαήλ στα 3-5 Πηγάδια

papamichail1

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, στο lift bar του χιονοδρομικού κέντρου στα 3-5 Πηγάδια και εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ. Το snowtravel.gr ήταν εκεί. Γνωριμία, καφεδάκι και ξεκινά η κουβέντα…

Κωνσταντίνε, πόσα χρόνια ασχολείσαι με το σκι;

Ξεκίνησα στα 8 μου, τώρα είμαι 21 ετών, αλλά πιο εντατικά ασχολήθηκα τα τελευταία 6-7 χρόνια.

Τι είναι αυτό που σε τράβηξε περισσότερο ώστε να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο άθλημα;

Στην αρχή, όπως είπα, ξεκίνησε ως χόμπι αλλά μέρα με τη μέρα η αίσθηση της αδρεναλίνης, η ταχύτητα, η ελευθερία, οι ομορφιές του σκι, τα ταξίδια που κάνεις με τις ομάδες…είναι αυτά που με τράβηξαν περισσότερο…κάτι που συνεχίζεται ακόμα σήμερα.

Έχεις κάποιες διακρίσεις τόσο σε προοσωπικό επίπεδο όσο και με την Εθνική ομάδα της Κύπρου;

papamichail2

Ναι, έχω αρκετές διακρίσεις σε Πανελλήνιους, Πανκυπριακούς και Βαλκανικούς αγώνες. Η μεγαλύτερη όμως διάκρισή μου είναι η συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2014 στο Σότσι. Εκεί αγωνίστηκα με τα χρώματα της χώρας μου…μάλιστα ήμουν σημαιοφόρος της αποστολής. Ένιωσα περηφάνια για αυτό. Γεννήθηκα στην Κύπρο, μεγάλωσα εκεί, μένω εκεί, προπονούμαι στην Κύπρο. Είμαι από την Λεμεσό αλλά η καταγωγή μου είναι από την Πεδουλά, ένα ορεινό χωριό κοντά στο Τρόοδος.

Πως είναι η εμπειρία ενός αθλητή που συμμετέχει σε ολυμπιακούς αγώνες;

Οι ολυμπιακοί αγώνες είναι ένα όνειρο για κάθε αθλητή και αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο. Με τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα ολοκληρώνεσαι σαν αθλητής. Ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη, μόνο και μόνο η συμμετοχή σε ένα τέτοιο γεγονός είναι κάτι σημαντικό.

Ποια είναι η κατάσταση στην χιονοδρομία τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα; Χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις;

Όπως σε κάθε άθλημα, έτσι και στη χιονοδρομία ο μεγαλύτερος παράγοντας ανάπτυξης είναι τα χρήματα, τα οποία απουσιάζουν. Οι περισσότεροι από εμάς που ασχολούμαστε με το άθλημα, οτιδήποτε κάνουμε γίνεται με δικά μας χρήματα και με δικές μας θυσίες. Έτσι προχωράμε μπροστά, είτε για προπόνηση, είτε για αγώνες, είτε για την καθημερινή μας ζωή.

Η Πολιτεία δεν είναι στο πλευρό σας;

Δεν μπορώ να το πω αυτό. Απλά οι απαιτήσεις ενός αθλητή που θέλει να διακριθεί είναι πολλές και η Πολιτεία αδυνατεί να καλύψει όλες αυτές τις απαιτήσεις. Οπωσδήποτε καλύπτει κάποια έξοδα, αλλά για έναν αθλητή υψηλού επιπέδου χρειάζονται περισσότερα.

Τα μελλοντικά σου σχέδια;

Συνεχίζω να είμαι ενεργός αθλητής. Δεν έχω καθορίσει κάποιες ημερομηνίες ή κάποια όρια. Την τελευταία χρονιά έμεινα λίγο πίσω λόγω των σπουδών μου (Μηχανολογία).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού, και το σύνθημα των χιονοδρομικών κέντρων “Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι”, τι συμβουλεύεις και τι προτρέπεις να κάνουν τα νέα παιδιά;

alepidis-papamichail
Μαζί με τον Αλεπίδη Θεόδωρο από το snowtravel.gr, στα 3-5 Πηγάδια

Να ανέβουν “με τα χίλια” στα χιονοδρομικά και να ασχοληθούν με το άθλημα που είναι εξαιρετικό. Κάποιες φορές οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Αν ασχοληθείς με αυτό το άθλημα δένεσαι μαζί του. Είναι τρόπος ζωής, θέλεις να ξυπνήσεις το σαββατοκύριακο και να ανέβεις στο βουνό, να πας ένα ταξίδι στο εξωτερικό για σκι…Το αίσθημα του να κάνεις σκι είναι εξαιρετικό, δεν το συναντάς πολύ εύκολα και θα έλεγα σε όποιον έχει την ευκαιρία και μπορεί να ανέβει με ένα φίλο  του, με τους γονείς του ή με κάποιον γνωστό σε κάποιο χιονοδρομικό…να το κάνει. Είναι κάτι το απίστευτο.

 

Κωνσταντίνε σε ευχαριστούμε πολύ για την κουβέντα. Σου ευχόμαστε τα καλύτερα και για τη νέα χρονιά να σε βρει με υγεία και τυχερό!

 

Εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είστε πάντα καλά. Και όπως έχω πει…όσο περισσότερος κόσμος πλησιάσει τη χιονοδρομία, θα γίνει μια οικογένεια ακόμα πιο μεγάλη και θα είμαστε όλοι πολύ πιο ικανοποιημένοι μεταξύ μας. Ευχαριστώ πολύ.

Η συνέντευξη δόθηκε στον κ. Αλεπίδη Θεόδωρο, αποκλειστικά για το snowtravel.gr

Post source : snowtravel.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *