Αθηνά

Αθηνά

Ο Ξενώνας “ Αθηνά ” λειτουργεί σε ένα περίβλεπτο διατηρητέο παραδοσιακό αρχοντικό δύο ορόφων με υπερυψωμένο ισόγειο και επιβλητικές κοινόχρηστες σάλες

Τέσσερα δωμάτια παραδοσιακής φιλοξενίας σε μιαν αυθεντική ατμόσφαιρα, διακόσμηση και επίπλωση εποχής του Μακεδονικού Αγώνα, παραδομένη άθικτη από γενεά σε γενεά.

Σε κάθε δωμάτιο, όπου πλανάται ζωντανή η Ιστορία, οι σύγχρονες ανέσεις κρύβονται μέσα στις μακεδονικές μεσάντρες (εντοιχισμένες ντουλάπες) με ανάγλυφες ξύλινες όψεις λαϊκής τέχνης. Παλαιά κεντητά κιλίμια, δαντελωτά ασπροκεντίδια και αναμνηστικά μιας άλλης εποχής συμπληρώνουν κάθε δωμάτιο με χαμηλά μεντέρια ή περίτεχνα παλαιικά κρεβάτια.

Η πλακόστρωτη αυλή σε δύο επίπεδα, με τοπικά λουλούδια, κάτω από έναν θεόρατο γερο-πλάτανο, ανοίγει μια γοητευτική αυλαία στο χωριό.

Ο Ξενώνας “ Αθηνά ” λειτουργεί σε ένα περίβλεπτο διατηρητέο παραδοσιακό αρχοντικό δύο ορόφων με υπερυψωμένο ισόγειο και επιβλητικές κοινόχρηστες σάλες. Είναι ένα αριστούργημα της μακεδονικής αρχιτεκτονικής όπου οι αξεπέραστοι λαϊκοί μαΐστορες εναρμόνισαν σοφά, με υψηλή αισθητική, την πελεκητή πέτρα με το ξύλο, τις περίτεχνες σιδεριές και ένα εντυπωσιακό σαχνισί κεντημένο με κόκκινο βυζαντινό τούβλο. Οι εσωτερικοί τοίχοι είναι κεντημένοι ολόκληροι με λαϊκά μοτίβα-ρόδακες, άνθη, γεωμετρικά σχήματα και σύμβολα.

Το αρχοντικό κτίσθηκε το 1900, στη στροφή δύο αιώνων, κατά την ύστερη ακμή του Νυμφαίου, και στέγασε με θαλπωρή επί μισόν αιώνα την πολυμελή οικογένεια του Νάκη Παπαδόπουλου, εμπόρου στην μυθική Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το όνομα Αθηνά φέρουν δυό αλληλοδιάδοχες κυράδες του αρχοντικού και η δισεγγονή της πρώτης.

Στο πλούσιο πρωινό του ο ξενώνας προσφέρει μια μεγάλη κλίμακα από λαχταριστά εδέσματα, σπιτικά, φτιαγμένα από επιτόπια προϊόντα με σπάνιες γεύσεις που φέρουν το άρωμα της Άγριας Φύσης.

Τζάκι
Cafe Bar
Αίθουσα πρωινού
Χώρος στάθμευσης
Τηλεόραση
Ίντερνετ (Wi-Fi)
Άλλες Παροχές: Πρόσβαση ΑΜΕΑ, Κήπος, Αυλή, Κλιματισμός, Θέα, Μπάνιο/Ντούς
Νυμφαίο Φλώρινας
2386031141, 6945290903

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *