Η Έδεσσα με τους καταρράκτες

Η όμορφη πόλη της Έδεσσας, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πόλη των νερών, και όχι άδικα… Κάνοντας μια βόλτα στην Έδεσσα θα συναντήσετε  το υπέροχο θέαμα που προσφέρει η φύση, με τους καταρράκτες να αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες.

edessa

Πρόκειται για τον καταρράκτη Κορανό που  το νερό του πέφτει από ύψος 70 μ. και αναμφισβήτητα είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης καθώς περιβάλλεται από μοναδικά στοιχεία φυσικής ομορφιάς.

Επίσης μια επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού θα ήταν ενδιαφέρουσα ώστε να δείτε πώς το νερό κινούσε τα παλαιά εργοστάσια όπου πολλά από τα κτίρια υπάρχουν ακόμα.

Τα πολλά ποταμάκια, τα παλιά και γραφικά γεφύρια και οι πολλοί χρωματισμοί στα πάρκα της Έδεσσας , δίνουν μια ξεχωριστή λάμψη στην πόλη και προσκαλούν κάθε επισκέπτη για μια βόλτα στην παλιά συνοικία Βαρόσι….εκεί που χρόνος σας ταξιδεύει σε παλιότερες εποχές.

Μια περιήγηση στην αρχαία πόλη και στα τα ερείπια του Βυζαντινού κάστρου, μια βόλτα στο Βαρόσι, και μια ξενάγηση στην αρχαιολογική συλλογή που βρίσκεται στο Γενί τζαμί, είναι μόνο μερικά από τα πολλά αξιοθέατα που μπορεί να δει ο επισκέπτης της Έδεσσας.

Μοναδικό θέαμα προσφέρει ο Ψηλός Βράχος και Φυσιολατρικός Όμιλος Έδεσσας (Φ.Ο.Ε.).

Πώς θα πάτε…

Η Έδεσσα απέχει 84 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Ο δρόμος για την Έδεσσα είναι πολύ εύκολος. Ακολουθήστε τη κατεύθυνση προς Αλεξάνδρεια – Γιαννιτσά – Έδεσσα και στον κόμβο του Μαυροβουνίου στρίψτε αριστερά. Συνεχίστε ευθεία και μετά το χωρίο Ριζάρι θα βρεθείτε στην Έδεσσα.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *