Έγραψε ιστορία η Μπιέργεν!

Η Μαρίτ Μπιέργεν ολοκλήρωσε την σεζόν της με νίκη στον αγώνα 30 χιλιομέτρων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Χόλμενκόλεν…

Η αθλήτρια από την Νορβηγία, Μαρίτ Μπιέργεν (Marit Bjoergen) σημείωσε την 5η νίκη της στον αγώνα 30 χλμ. στο Χόλμενκόλεν. Το βάθρο βάφτηκε στα χρώματα της Νορβηγίας καθώς οι συμπαίκτριες της Τερέζα Γιοχάουγκ (Therese Johaug) και Άστριντ Γιάκομπσεν (Astrid Jacobsen) πήραν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Η μεν πρώτη ήταν κατά 11.6 δευτερόλπετα πιο αργή ενώ πίσω της τερμάτισε η Γιάκομπσεν με χρόνο +44.5 δευτερόλεπτα. Με την νίκη της εκεί, η Μπιέργεν σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ καθώς έγινε η μόνη γυναίκα που κερδίζει δυο σερί τίτλους στο Χόλμενκόλεν.

Για δεύτερη φορά στην καριέρα της η Μαρίτ Μπιέργεν κερδίζει και τις τρεις crystal globes καθώς αναδείχθηκε κορυφαία σκιέρ μεγάλων αποστάσεων κορυφαία στους αγώνες σπριντ αλλά και καλύτερη σκιέρ στο σύνολο αγωνισμάτων. Η Μπιέργεν σάρωσε ότι βρήκε στο διάβα της παρουσιάζοντας εκπληκτικές αντοχές. Έτσι έγινε η πρώτη σκιέρ που κερδίζει όλους τους τίτλους για δεύτερη φορά και έγραψε το όνομα της με χρυσά γράμματα στην ιστορία της χιονοδρομίας για ακόμη μια φορά. Από μια φορά έχουν κερδίσει τους τρεις τίτλους η Φινλανδή Βίρπι Κουιτούνεν (Virpi Kuitunen) την σεζόν 2006/07 και η Γιουστίνα Κόβαλτσικ (Justyna Kowalczyk) την σεζόν 2009/10.

Όσον αφορά τον αγώνα, οι σκιέρς Μπιέργεν, Γιογάουγκ, Γιάκομπσεν και Κάλα ξέφυγαν από το υπόλοιπο πλήθος αθλητριών πριν από το μισό του αγώνα. Ένα πέσιμο της Γιάκομπσεν την άφησε πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ και δεν μπόρεσε να ξανασυνδεθεί μαζί τους. Ωστόσο η Κάλα κουράστηκε στα πέντε χιλιόμετρα πριν το τέλος, με αποτέλεσμα να την φτάσει η Γιάκομπσεν που πέρασε άνετα στην 3η θέση. Στην τελευταία μεγάλη ανάβαση, η Μπιέργεν επιτέθηκε και η Γιοχάουγκ δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει την ταχύτητα που ανέπτυξε.

«Γνώριζα ότι είχα ένα δυνατό τελείωμα και βασίστηκα σ΄αυτό. Ωστόσο μετά από 30 χιλιόμετρα ποτέ δεν ξέρεις. Είναι εξαιρετικό να τελειώνεις την σεζόν με μια νίκη. Είμαι κουρασμένη τώρα αλλά έχω κίνητρο να συνεχίσω. Θα δω την άνοιξη» ήταν τα λόγια της Μπιέργεν που «έσπασε» πολλά ρεκόρ φέτος.

Αποτελέσματα 30 χιλιομέτρων ελεύθερης μαζικής εκκίνησης

1. Μπιέργεν Μαρίτ Νορβηγία     1:14:10.5

2. Γιοχάουγκ Τερέζα Νορβηγία  +11.6

3. Γιάκομπσεν Άστριντ Jacobsen Νορβηγία       +44.5

Γενική βαθμολογία Παγκοσμίου

1. Μπιέργεν Μαρίτ Νορβηγία     2172 π.

2. Γιοχάουγκ Τερέζα Νορβηγία  1388 π.

3. Βενγκ Χάιντι Νορβηγία          1332 π.

Βαθμολογία αγώνων αποστάσεων παγκοσμίου

1. Μπιέργεν Μαρίτ Νορβηγία     962 π.

2. Γιοχάουγκ Τερέζα Νορβηγία  857 π.

3. Βενγκ Χάιντι Νορβηγία          692 π.

Post source : sports8.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *