Επιτυχής η παρουσία του ΧΚΠ στη Philoxenia 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσία του ΧΚ Παρνασσού, της σχολής Πάππος – Μπαλντούμης, της Ένωσης Ξενοδόχων Αράχωβας και της κοινοπραξίας Μεσόγειος – Νουλίκας στην Philoxenia2012!
Πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες από Κίνα, Ρωσία, Τουρκία, Ισραήλ κ.λπ. με ενδιαφέρον ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που παρουσιάζει ο τόπος μας ο Παρνασσός, το συγκριτικό πλεονέκτημα του οποίου δεν είναι μόνο η χιονοδρομία αλλά ο συνδυασμός ενός πιο ελκυστικού τουριστικού πακέτου.
Ενός πακέτου που περιλαμβάνει πέρα από τη χιονοδρομία και αρχαιολογικό, εκκλησιαστικό και  ιαματικό τουρισμό καθώς επίσης και διάφορες εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως πεζοπορία, ποδήλατο, αναρρίχηση, ορειβασία κ.λπ.

Το ΧΚΠ αποδεικνύει με έργα (αν μη τι άλλο) ότι προσπαθεί πέρα από τους τομείς της βελτιστοποίησης της λειτουργίας, του εκσυγχρονισμού και της αειφόρου ανάπτυξης και στον τομέα προσέλκυσης πελατών που είναι και το ζητούμενο για την βιωσιμότητα του ΧΚΠ.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια αρνητικά συμπεράσματα αφού στη συνολική αυτή προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, απουσίασαν τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Διστόμου-Αράχωβας, Δήμος Δελφών και Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας) όσο και οι κατά τόπους επαγγελματικοί σύλλογοι. Κι αυτό παρά την πρόσκληση συμμετοχής από το ΧΚΠ προς ΟΤΑ και επαγγελματίες για προβολή του Παρνασσού και της ευρύτερης περιοχής στην διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2012 (22-25 Νοεμβρίου).

http://www.parnassos-ski.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *