Μαθήματα σκι στο Φαλακρό Δράμας

Με την έναρξη της σεζόν θα αρχίσουν και τα μαθήματα σκι για μαθητές σχολείων και θα στοιχίσουν 17.000 ευρώ

Αποτέλεσμα εικόνας για φαλακρο δραμαςΉδη δήλωσαν συμμετοχή περισσότερα από τα 850 παιδιά από τη Δράμα, ενώ στόχος είναι ενδιαφέρον να εκδηλωθεί και από τις άλλες περιφερειακές ενότητες της Α.Μ.Θ..

Στα μέσα  Δεκεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού Δράμας, ανάλογα βέβαια και με τις καιρικές συνθήκες, που θα επικρατήσουν εκείνη την περίοδο. Με την έναρξη της σεζόν θα αρχίσουν και τα μαθήματα σκι για μαθητές σχολείων, προερχόμενους αρχικά από την ΠΕ Δράμας, με σκοπό να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές της Περιφέρειας ΑΜΘ. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την εξασφάλιση χρηματοδότησης 17.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ.
«Το πρόγραμμα υλοποιείται για την προβολή του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, το οποίο τα τελευταία χρόνια, είχε προβλήματα διαχειριστικά και λειτουργικά. Για να φέρουμε τον κόσμο και ειδικά τα μικρά παιδιά, να το γνωρίσουν, να το αγαπήσουν να δουν τι γίνεται στις εγκαταστάσεις, κάνουμε αυτό το πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας», δήλωσε στον «Χ» ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης. Το πρόγραμμα προβλέπει τη δωρεάν μετακίνηση μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς και από το Φαλακρό Δράμας και μαθήματα σκι. «Δράσεις οι οποίες θα είναι εντελώς δωρεάν», είπε ο κ. Πατακάκης και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά θα ενημερωθούν και θα εκπαιδευτούν και θα βοηθηθούν στο να κάνουν σκι. Μία δράση η οποία θα έχει και πολιτιστικές δράσεις αλλά η ουσία θα είναι μία: να έρθουν να αγαπήσουν το βουνό, να δουν τι υποδομή υπάρχει και μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια να έρθουν παιδιά από όλη την Περιφέρεια, αυτός είναι και στόχος που θέσαμε».
Στο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος μαθητές όλων των ηλικιών, από το δημοτικό έως το λύκειο. Ήδη δήλωσαν συμμετοχή περισσότερα από τα 850 παιδιά από τη Δράμα, ενώ στόχος είναι ενδιαφέρον να εκδηλωθεί και από τις άλλες περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ. «Με τη συμμετοχή των παιδιών από τη Δράμα θα κάνουμε μία αξιολόγηση και καταγραφή, να δούμε τι ενδιαφέρον υπάρχει και πάνω σε αυτό να βελτιωθούμε ώστε να έχει αποτέλεσμα το πρόγραμμα και να είναι στοχευμένες οι δράσεις για να πετύχουμε το σκοπό μας», είπε ο κ. Πατακάκης.
Να σημειωθεί ότι τα 17.000 ευρώ θα καλύψουν το κόστος μεταφοράς των παιδιών αλλά, τις αμοιβές των εκπαιδευτών σκι και τη φιλοξενία τους στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου.

Όλγα Τσιούλφα

Post source : xronos.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *