Νορβηγικό δίδυμο στο slopestyle

Η Νορβηγία είδε τους Στρίντσμπεργκ-Ούστερουντ και Σούασταντ Κρίστιανσεν να παίρνουν τις κορυφαίες θέσεις στο slopestyle του Παγκοσμίου Κυπέλλου…

Μεγάλη ημέρα για την Νορβηγία στον αγώνα slopestyle του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Σίλβαπλανα τόσο για στους άνδρες όσο και στις γυναίκες καθώς την κορυφή των βάθρων πήραν ο Φελίξ ΣτρίντσμπεργκΟύστερουντ (Felix Stridsberg-Usterud) και η Τίριλ Σούασταντ Κρίστιανσεν (Tiril Sjaastad Christiansen).

Κερδίζοντας την δεύτερη και την τελευταία στάση της περιοδείας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Φελίξ πήρε το προβάδισμα στην γενική κατηγορία και τελείωσε την ημέρα έχοντας το τρόπαιο Crystal Globe στα χέρια του. Στις γυναίκες, η Έμα Ντάλστρομ(Emma Dahlstrom) απέδειξε ότι είχε μια υπέροχη σεζόν και τερματίζοντας δεύτερη εξασφάλισε την 1η θέση στην γενική βαθμολογία.

Ήταν το ιδανικό τέλος για την περιοδεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέσα σε τέσσερις ημέρες με εξαιρετικό καιρό και εξαιρετικές επιδόσεις στο slopestyle την Σίλβαπλανα. Η πίστα είχε καινοτόμα στοιχεία σχεδιασμένα ώστε οι σκιέρς να μπορούν να δείξουν την δημιουργικότητα τους και πλήθος τεχνικών χαρακτηριστικών τους.

Το βάθρο στις γυναίκες ολοκλήρωσε η συμπαίκτρια της Κρίστιανσεν, Γιανγκ Γιοάν Κίλι(Young Johanne Killi) που ανέβηκε στην 3η θέση κατακτώντας το πρώτο πόντιουμ στην καριέρα της μόλις στον δεύτερο αγώνα της σε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στους άνδρες, ο Στρίντσμπεργκ-Ούστερουντ ήταν ο πιο σταθερός σκιέρ του αγώνα καθώς βελτίωνε το σκορ του σε κάθε κούρσα. Έτσι λοιπόν με τον Γκας Κένγουορθι(Gus Kenworthy) να απουσιάζει και τον Τζος Κρίστιανσεν (Joss Christiansen) να αγωνίζεται με σπασμένο ώμο δίχως να μπορεί να τα καταφέρει στον τελικό, το βραβείο Crystal Globe οδηγήθηκε στον Νορβηγό. Οι δυο υπόλοιπες θέσεις του βάθρου πήγαν στους Ελβετούς σκιέρς που έδειξαν το ταλέντο τους. Ο Άντρι Ραγκέτλι (Andri Ragettli) πήρε το ασημένιο μετάλλιο ενώ ο Λούκα Σούλερ (Luca Schuler) συμπλήρωσε το βάθρο.

Post source : sports8.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *