OFF-PISTE SNOWBOARDING

OFF-PISTE SNOWBOARDING

Θέλετε λοιπόν να αφήσετε τις ράγες και να βρεθείτε στην παχιά πούδρα στις βουνοπλαγιές; Ή να δοκιμάσετε κάποιες ‘άγριες’ πλαγιές σε μια διαφορετική περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου; Θα δούμε λοιπόν παρακάτω τι χρειάζεται να γνωρίζει ένας snowboarder για να κάνει off-piste!

http_cdn-coresites-factorymedia-com_whitelines_new_wp-content_uploads_2015_10_slash-nahual-snowboard-2015-2016-review-featured1Εξοπλισμός: Θα χρειαστείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μια μικρή σανίδα ή μια αγωνιστική σανίδα (race/carving) δε θα έχουν καλή απόδοση σε off-piste.

Χρειάζεστε μια σανίδα με πολύ επιφάνεια στο κάτω της μέρος για να σας βοηθήσει να κυλάτε όμορφα πάνω στο χιόνι.

Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μια μεγαλύτερη σανίδα από το παλιό σας μοντέλο, λίγο πιο μακρύτερη και ίσως ένα φαρδύτερο μοντέλο.

Υπάρχουν επίσης συγκεκριμένες σανίδες για πούδρα, όπως οι σανίδες ‘Swallowtail’, οι οποίες έχουν ένα τριγωνικό τελείωμα στο πίσω μέρος τους ώστε να είναι ευκολότερο να παραμείνετε πάνω στη σανίδα πάνω στο μαλακό χιόνι.

Τεχνική: Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο POW είναι όταν η μύτη της σανίδας βυθίζεται μέσα στο χιόνι. Αυτό σημαίνει πως θα πέσετε κι αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Για να κρατήσετε τη μύτη ψηλά, γέρνετε προς το πίσω πόδι σας και προσπαθείτε να κρατήσετε το βάρος σας εκεί.

Αυτό σας επιτρέπει να σηκώσετε τη μύτη της σανίδας προς τα πάνω και να την αποτρέψετε από το να βυθιστεί στο χιόνι και να παρασύρει και εσάς μαζί της.

Στήσιμο σανίδας: Η σανίδα σας πρέπει να στηθεί σωστά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε το σύστημα της σανίδας σας το προηγούμενο βράδυ αν ενημερωθείτε πως έρχεται νέα χιονόπτωση. Ουσιαστικά, μετακινείτε τις δέστρες προς το πίσω μέρος της σανίδας. Όπως αναφέραμε και πιο πριν στην Τεχνική, ο στόχος σας είναι να μετακινείτε το βάρος σας προς το πίσω μέρος της σανίδας. Προσπαθήστε να μετακινήστε τις δέστρες μία ή δύο τρύπες πιο πίσω στο σύστημα με τις τρύπες, αν είναι δυνατό.

Επίπεδα μέρη (Flats): Με τα σκι δεν είναι τόσο κακό να σταματήσει κάποιος πάνω σε πούδρα γιατί μπορείτε να σπρώξετε τον εαυτό σας αρκετά εύκολα.

snowboardholics.grΑλλά στο snowboard τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα-πρέπει να ξεδεθείτε και να σύρετε τη σανίδα σας στο χιόνι.

Όταν πηγαίνετε σε μια off-piste περιοχή, πρέπει να γνωρίζετε που πηγαίνετε και να έχετε ένα πλάνο επιστροφής.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει μια μεγάλη επίπεδη περιοχή προς το κάτω μέρος της πλαγιάς όπου θα κολλήσετε και θα πρέπει να φύγετε περπατώντας.

Ελέγξτε αν υπάρχουν άλλοι αβοήθητοι snowboarders στα πέριξ.

Σε αυτήν την περίπτωση, βρείτε ένα καλύτερο μονοπάτι το οποίο σας επαναφέρει στην πίστα γρηγορότερα πριν τα επίπεδα μέρη. 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *