Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην σκυταλοδρομία η Γερμανία

Η «Νάσιοναλσαφτ» αναδείχθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην σκυταλοδρομία ανδρών-γυναικών στο Κονιολάτι της Φινλανδίας…

Αρχικά ήταν η γυναικεία ομάδα της Γερμανίας, η οποία αποτελούμενη από τις Φρανζίσκα Χίλντεμπραντ, Φρανζίσκα Πρόις, Βανέσα Χίντζ και Λάουρα Ντάλμαγιερ, κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση του αγώνα σκυταλοδρομίας 4*7.5 χιλιόμετρα όπου συμμετείχαν 25 συνολικά ομάδες.

Η Γερμανία τερμάτισε σε χρόνο 1:11.54.6 παρότι δεν είχε το προβάδισμα από την αρχή. Η ομάδα της Πολωνίας είχε ανακτήσει αρχικά την πρωτοπορία λόγω των εύστοχων βολών στο πεδίο βολής που της είχαν δώσει προβάδισμα από την Ρωσία. Στην συνέχεια όμως στο παιχνίδι μπήκε η Τσεχία χάρη στην Γκαμπριέλα Σουκάλοβα που ροκάνισε διαφορά 26 δευτερολέπτων.

Αυτή που άλλαξε τα «κόζα» στον αγώνα ήταν η Βανέσα Χίντζ που σκαρφάλωσε στην κορυφή της κούρσας και παρέδωσε 1η την σκυτάλη στην Ντάλμαγιερ που απλά δεν διατήρησε το προβάδισμα μπροστά από την Γαλλίδα Μαρί Ντορίν Χάμπερτ που πήρε το ασημένιο μετάλλιο και την Ιταλίδα αντίπαλο της που αρκέστηκε στο χάλκινο.

Οι άνδρες μια ημέρα μετά ήρθαν να ισοφαρίσουν την επίδοση των γυναικών κερδίζοντας στην δική τους σκυταλοδρομία τις Νορβηγία και Γαλλία που πήρα την 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Η 4η θέση πήγε στην Ρωσία που είδε μεγάλο κοινό της να κάνει απόβαση στην Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στο Κονιολάτι. Τα «πάντσερ» αποτελούμενα από τους Έρικ Λέσερ, Ντάνιελ Μπουμ, Αρντ Πάιφερ και Σάιμον Σεμπ κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 1:13:49.5 έχοντας τρεις επιπλέον σφαίρες. Κατά 14 δευτερόλεπτα πίσω τους βρέθηκε η νορβηγική ομάδα ενώ 33.6 δευτερόλεπτα πιο αργή ήταν η γαλλική.

Η μεγάλη μάχη δόθηκε ανάμεσα σε Σιμόν Φουρκάντε, Όλε Έιναρ Μπιορντάλεν και Έρικ Λέσερ στο πρώτο μέρος καθώς οι τρεις τους ήταν άψογοι στο σκοπευτήριο κάνοντας το απόλυτο. Ο Νορβηγός ωστόσο Μπιορντάλεν είχε την ομα΄δα του μπροστά από την Γαλλία κατά 1.3 δευτερόλεπτα και 6.3 από την Γερμανία. Στο δεύτερο μέρος ο Μπέατριξ έδωσε προβάδισμα στην Γαλλία αλλά γρήγορα-γρήγορα ο Αρντ Πάιφερ κάλυψε τους στόχους του ταχύτητα και ανέκτησε το προβάδισμα δίνοντας διαφορά δυο δευτερολέπτων από τον Μπόι της Νορβηγίας με το πέρας του 3ου μέρους. Τέλος ο Σάιμον Σεμπ πήρε την διαφορά των 15.3 δευτερολέπτων που του μεταβίβασε ο συμπαίκτης του Πάιφερ και απλά δεν κινδύνεψε κόντρα στους Εμίλ Χέλγκε Σβέντσεν και Μόραβετς. Ο Μάρτιν Φούρκαντε χάρισε στην Γαλλία τελικά το χάλκινο μετάλλιο αφήνοντας τους Ρώσους εκτός βάθρου.

Post source : sports8.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *