Στους 30 πόντους το χιόνι στα ορεινά του Νομού Τρικάλων

Από τα ξημερώματα άρχισε να εντείνεται η χιονόπτωση σε Χαλίκι, Κατάφυτο και Ανθούσα ενώ χιονόνερο ρίχνει τόσο στο δασικό σύμπλεγμα του Ασπροποτάμου, στα Τρία ποτάμια όσο και σε ημιορεινές περιοχές του Νομού Τρικάλων.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr σήμερα το μεσημέρι το χιόνι ξεπέρασε τους 30 πόντους στην περιοχή του «Αυχένα» στην Νότια Πίνδο στα διοικητικά όρια του Νομού Τρικάλων και…αμέσως με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη στο σημείο έσπευσαν 4 εκχιονιστικά μηχανήματα όπου καθάρισαν το οδόστρωμα.
Στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Τρικάλων, συμφώνα με την ΕΜΥ θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Σε ετοιμότητα  βρίσκεται ο νέος Σταθμός Αποχιονισμού που κατασκευάστηκε και ταυτόχρονα είναι εφοδιασμένος με μεγάλη ποσότητα αλατιού ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο ώστε να επέμβουν όπου και εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα λόγω καιρού.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *