Τα “κανόνια” ξεκίνησαν στο Παμπόροβο

Τα “κανόνια” ξεκίνησαν στο Παμπόροβο

Στο χιονοδρομικό κέντρο του Παμπόροβο οι πίστες άρχισαν να καλύπτονται ήδη με τεχνητό χιόνι.  Σε αυτό συμβάλλουν οι ψυχρές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών και  οι μηχανές που δουλεύουν ήδη σε φουλ ρυθμούς. Προτεραιότητα θα έχουν οι πίστες “Stena (=τοίχος)”, “Malka Stena (=μικρός τοίχος)” και η “Zelena (=πράσινη)”, οι οποίες αναμένεται να λειτουργήσουν με την επίσημη έναρξη της χειμερινής περιόδου, όπως  ανακοινώθηκε από τον διευθυντή της “Pamporovo-AD ” κ. Μαριάν Μπελιάκοβ (Marian Belyakov).

Στην περιοχή, όπως αναφέρεται, παρουσιάστηκε μια μείωση των κρατήσεων από τους τουρίστες της Ρωσίας που αγγίζει περίπου 50%. Αυτό είναι συνέπεια της κρίσης που υπάρχει μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας καθώς και της πτώχευσης αρκετών ρωσικών ταξιδιωτικών γραφείων. Παρόλα αυτά οι προγραμματισμένες πτήσεις από Μόσχα προς το αεροδρόμιο του Plovdiv παραμένουν ως έχουν.

“Παρά τη μείωση των κρατήσεων,  η διοίκηση του Παμπόροβο θα κρατήσει την ίδια πολιτική της να διατηρώντας  τη θέση του στην αγορά της Ρωσίας“, δήλωσε ο κ. Μαριάν Μπελιάκοβ (Marian Belyakov).

Σύμφωνα στοιχεία που διαθέτει, οι τουρίστες από την αγορά της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Μολδαβίας καταλαμβάνουν περίπου το 5-7% του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

http://www.smolyaninfo.com/

Μετάφραση από την βουλγαρική γλώσσα για το snowtravel.gr
Αλεπίδης Θεόδωρος

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *