Στο δρόμο για το Sochi βρίσκετε το όνειρο του Κωνσταντίνου Λυκέτσου

Το όνομά μου είναι Κωνσταντίνος Λυκέτσος και γεννήθηκα στις 24 Οκτωβρίου 1982 στο Μαρούσι Αττικής. Όταν ήμουν 8 χρονών οι γονείς μου με ρώτησαν αν θέλω να γραφτώ σε ένα σύλλογο χιονοδρομίας και έτσι ανακάλυψα το αλπικό σκι το οποίο και αγάπησα. Μεγάλωσα κάνοντας σκι  στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και στην ηλικία των 10 κατατάχθηκα στην αγωνιστική ομάδα αλπικού σκι του συλλόγου μου Ε.Ο.Σ Αθηνών. Έτσι άρχισα να συμμετέχω σε πανελλήνιους αγώνες και έπειτα σε διεθνής αγώνες FIS. Βελτιώθηκα γρήγορα και από την ηλικία των 12 και μετά είχα πολλές διακρίσεις στο Slalom και Giant Slalom, όπως 3 νίκες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και 2 νίκες στο Κύπελλο Ελλάδος. Υπήρξα μέλος της εθνικής ομάδας αλπικού σκι από την ηλικία των 13 μέχρι των 18 με συμμετοχές σε παγκόσμια κύπελλα νέων αλλά και συμμετοχή σε Χειμερινή Ολυμπιάδα Εφήβων.

Στην ηλικία των 18 πήγα για σπουδές στην Αγγλία, όπου έμεινα 2 χρόνια. Τη περίοδο αυτή δεν πήρα μέρος σε αγώνες σκι, διότι ο χρόνος μου στο βουνό ήταν περιορισμένος. Στα 21 μου ανακάλυψα το freestyle ski σαν άθλημα βλέποντας ταινίες με τους τότε επαγγελματίες αθλητές όπως ο Simon Dumont, CR Johnson, Eric Pollard και άλλους. Μετά από 1 χρόνo freestyle ski βρήκα τον πρώτο μου χορηγό τη Movement Skis και μετά ακολούθησε η Armada Skis για 4 χρόνια και για ένα χρόνο η Nordica Skis. Από τα 28 μου συνεργάζομαι με τη LINE Skis μέχρι και σήμερα.

Η πρώτη μου επαφή με μεγάλους αγώνες freestyle ski, ξεκίνησε με τη συμμετοχή μου στο European Open Freestyle ski το 2007 όπου πήρα μέρος στο αγώνισμα του slopestyle και στο αγώνισμα του Halfpipe. Επίσης πήρα μέρος το 2008 και το 2010 στον ίδιο αγώνα, με τον τελευταίο να προκρίνομαι στους ημιτελικούς στο αγώνισμα του halfpipe. Το 2011 πήρα μέρος στο Europa Cup Halfpipe Ski, όπου ήταν ο πρώτος μου αγώνας FIS. Το 2012 είχα τραυματισμό στο δεξί γόνατο και έτσι δεν αγωνίστηκα στους αγώνες που είχα προγραμματίσει. Την ίδια χρονιά αποφασίστηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να συμπεριλάβει το αγώνισμα του halfpipe και του slopestyle στη Χειμερινή Ολυμπιάδα του Sochi της Ρωσίας το Φεβρουάριο του 2014. Το 2013 ήταν προ-ολυμπιακή χρονιά και έτσι έβαλα στόχο την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που πάντα ήταν το όνειρό μου. Συμμετείχα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Halfpipe στο Sochi της Ρωσίας το 2013 όπου κατέλαβα την 40η θέση.

Ένα μήνα μετά πήρα μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Halfpipe στο Όσλο της Νορβηγίας, όπου κατέλαβα τη 33η θέση. Στόχος μου για φέτος είναι τα 3 τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε Αμερική και Καναδά. Μία θέση μέσα στους 30 καλύτερους θα μου δώσει το εισιτήριο για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.

Αγώνες πρόκρισης για την Ολυμπιάδα:
21 Δεκεμβρίου: World Cup στο Copper, Colorado
3-4 Ιανουαρίου: World Cup στο Calgary, Alberta
10-11 Ιανουαρίου: World Cup στο Northstar, California

Δείτε το video

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *