Εγκαινιάζονται τα έργα αναβάθμισης στο Χ.Κ. Παρνασσού

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου εγκαινιάζονται επισήμως τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού αναβατήρων και εγκαταστάσεων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Τα εγκαίνια θα κάνει η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η Πολιτεία προσβλέπει σε πολλαπλά οφέλη από τον χειμερινό και κατ’ επέκταση τον χιονοδρομικό τουρισμό.

Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεών του με την ολοκλήρωση των έργων της α’ φάσης ύψους 17 εκατ. ευρώ, καθιστά πλέον το Χ.Κ.Π. ανταγωνιστικό των αντιστοίχων χιονοδρομικών αν όχι και της Ευρώπης εν γένει,  σίγουρα των γειτονικών χωρών μας.

 

Το πρόγραμμα των εγκαινίων, όπως ανακοινώθηκε, είναι:

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου

  • 11:00 – 11:50:  άφιξη και υποδοχή στο κεντρικό κτίριο Κελάρια 1750 – καφές και ζεστά ροφήματα.
  • 12:00: καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Δημήτρη Δημητρίου – παρουσίαση των νέων έργων ΕΣΠΑ
  • 12:20: χαιρετισμός Υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεφαλογιάννη
  • 12:40: εγκαίνια του νέου αναβατήρα Αφροδίτη-Βάκχος από την Υπουργό Τουρισμού
  • 12:50: βόλτα μέχρι την κορυφή του Βάκχου με τον νέο, υπερσύγχρονο αναβατήρα (πρώτη επίσημη διαδρομή) για μια πανοραμική θέα του χιονοδρομικού κέντρου και των νέων έργων
  • 13:30: επίσκεψη στη θέση Κελάρια 1950 – γεύμα στον τρίτο όροφο του σαλέ

 

Σήμερα έχει υλοποιηθεί η α’ φάση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 17 εκ. ευρώ που αφορά στην πλήρη αντικατάσταση απόσυρση και αποξήλωση των αναβατήρων Αφροδίτη / Βάκχος και Δίας και την εγκατάσταση νέου υπερσύγχρονου αναβατήρα τύπου combi με οκταθέσιες καμπίνες και εξαθέσιες καρέκλες εναλλάξ, καθώς και συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης της συνολικής λειτουργίας του Κέντρου. Αξίζει δε να τονιστεί, πως για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και ακόμα μετά από επένδυση συνολικού ύψους 17 εκ. ευρώ, ο τιμοκατάλογος του ΧΚΠ δεν έχει υποστεί καμία αύξηση, ενώ συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά όλες οι παρεχόμενες εκπτώσεις.

 

Αναλυτική παρουσίαση των νέων έργων στο Χ.Κ. Παρνασσού, δημοσιεύονται στο περιοδικό «Ski & Snowboard+” που μόλις κυκλοφόρησε.

Post source : skimag.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *