Ένα εξώδικο από την Αμφίπολη

Σε σήριαλ εξελίσσεται η περιπλάνηση ενός εξώδικου στις Σέρρες που έχει αποδέκτη την πρώην προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων και ανασκαφέα του τύμβου Καστά.

Απλήρωτοι χειριστές χωματουργικών μηχανημάτων περιμένουν από την εντολέας τους να βρεθούν σε μια συνάντηση προκειμένου να πιστοποιήσει τις εργασίες που έκαναν ώστε να διευθετηθούν ορισμένες οικονομικές εκκρεμότητες ,που υποστηρίζουν πως έχουν.

Ο νομικός σύμβουλος Παναγιώτη Καρίπογλου ως εκπρόσωπος τους, συνέταξε και απέστειλε το εξωδικαστικό έγγραφο με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου 2016 ώστε να κλείσει οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα .

amfipoli_tafos-620x3202-620x320

Σύμφωνα με τον κύριο Καρίπογλου με την παραλαβή του εξωδίκου και σε διάστημα πέντε ημερών, καλείται η ανασκαφέας να παραστεί στην Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών παρουσία τόσο της προϊσταμένης της ΕΦΑ Πέπης Μάλαμα, του αρχιφύλακα Αλέξανδρου Κοχλιαρίδης όσο και των ενδιαφερομένων, προκειμένου να πιστοποιήσει τις εργασίες που έχουν γίνει κατ εντολή της και για τις οποίες, όπως καταγγέλλουν οι πελάτες του δεν έχουν πληρωθεί.

Όπως βεβαιώνει ο κύριος Κοχλιαρίδης πρόκειται για εργασίες ύψους περίπου 75.ΟΟΟ ευρώ και αφορούν

α) τις κατολισθήσεις τους Βορειοανατολικού τμήματος του τύμβου Καστά ζημιές που αποκαταστάθηκαν το τρίμηνο Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2013 και

β) τις εργασίες αποκατάστασης της στέγης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αμφίπολης που έγιναν αρχές του 2015 επί υπουργίας Νίκου Ξυδάκη προκειμένου να μην πλημμυρίζει το κτίριο  στο οποίο φυλάσσονται σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα.

Για τις εργασίες αυτές μάλιστα υπάρχουν και τα σχετικά έγγραφα που βεβαιώνουν την ύπαρξη συνεργείων στο συγκεκριμένο χώρο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σκαλωσιές αλλά κυρίως για λόγους ανάληψης προσωπικής ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος.

Οι εργολάβοι , οι οποίοι ήταν και οι χειριστές των μηχανημάτων οπότε λειτουργούσαν και ως εργάτες στο τύμβο Καστά, ζήτησαν επανειλημμένα συνάντηση με την ανασκαφέα προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους, ωστόσο όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Τον περασμένο Ιούνιο δυο εξ αυτών οι κύριοι Παναγιώτης Παυλίδης και Δημήτρης Μαυρίδης επισκέφτηκαν την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών Πέπη Μάλαμα όπου και εξέθεσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Η ίδια στην προσπάθεια της να κλείσει αυτή η υπόθεση πρότεινε να γίνει μια συνάντηση με την προϋπόθεση ότι εκεί θα βεβαιωθούν όλες οι εργασίες επίσημα από την εντολέα τους.

Μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκαν ξαφνικά, και λόγω συνταξιοδότησης της ανασκαφέως προχώρησαν στη αποστολή εξωδίκου επιδιώκοντας μια καθοριστική συνάντηση μαζί της .

Όπως βεβαιώνει ο κύριος Καρίπογλου πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών το εξώδικο εστάλη και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.

Ωστόσο ο νομικός σύμβουλος της ανασκαφέως Παναγιώτης Σπυρόπουλος σε δελτίο τύπου που εξέδωσε με ημερομηνία 10 Ο8 2016 αναφέρει ότι η πελάτισσα του έως τώρα ουδέποτε παρέλαβε εξώδικο, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει συκοφαντικά τα δημοσιεύματα ως προς το περιεχόμενο τους παρόλο όσα γράφονται αποδίδονται σε πηγές.

«Με την υποχρεωτική της συνταξιοδότηση από την θέση της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών ουδεμία εκκρεμότητα υφίστατο, κατά την χρονική περίοδο εκείνη, προς οιονδήποτε συμβληθέντα με την Υπηρεσία, εργάτη ή εργολάβο».

Από την πλευρά του ο κύριος Καρίπογλου εκπροσωπώντας τους Παναγιώτη Παυλίδη, Δημήτρη Μαυρίδη, Γιώργο Ζιώγα, Γιώργο Μανωλαρά (κ. α) διευκρινίζει σε έγγραφο που του ζητήθηκε από το νομικό σύμβουλο της ανασκαφέως ,με ημερομηνία 08 10 2016, ότι οι απαιτήσεις των πελατών του στρέφονται μόνο στο Υπουργείο Πολιτισμού.

«Οι απαιτήσεις των εντολέων μου, αναζητούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και όχι από την κυρία Περιστέρη . Από την ίδια απλώς ζητούμε , αν μπορεί ,να πιστοποιήσει την εκτέλεση των εργασιών αυτών» .

Μετά απ όλα αυτά οι καταγγέλλοντες παρακολουθούν υπομονετικά τις εξελίξεις και βρίσκονται σε μια κατάσταση αναμονής αφού η υπόθεση τους αφορά ένα διαχειριστικό ζήτημα για το οποίο αναζητείται λύση.

Οι ίδιοι πάντως ξεκαθαρίζουν ότι σε καμία περίπτωση η υπόθεση τους δεν συνδέεται με μια ενδεχόμενη προσπάθεια υποβάθμισης της σπουδαιότητας του μνημείου στον τύμβο Καστά, διότι είναι οι άνθρωποι που εργάσθηκαν στην ανασκαφή από την πρώτη στιγμή και συνδέονται άρρηκτα με αυτήν, όσο και αν ορισμένοι επιχειρούν να παρουσιάσουν το αντίθετο.

Όπως δείχνουν τελικά τα πράγματα υπάρχει η δυνατότητα να μπει ένα τέλος στο όλο ζήτημα κάτι όμως που εξαρτάται κυρίως από την πρώην προϊσταμένη της εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών .η οποία εκτιμάται ότι δεν έχει λόγω να μην παραστεί στο ραντεβού των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζονταν επί χρόνια ολόκληρα .

Ο χρόνος της συνάντησης όμως θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα και μόνο όταν το εξώδικο βρει τον παραλήπτη του. Προς το παρών ακόμη περιφέρεται στην πόλη των Σερρών! Και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του…

Post source : press365.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *