Γλίστρησε… στο χιονοδρομικό ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Οι επιχειρηματίες στη μήνυση τους υποστήριζαν ότι ο αντιπεριφερειάρχης τούς ζητούσε συνεχώς χρήματα, για να μη βάζει εμπόδια στη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου | ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Γλίστρησε»… στο χιονοδρομικό ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας. Ποινή φυλάκισης 18 μηνών για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Εδεσσας στον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Θεοδωρίδη, μετά τη μήνυση που είχαν καταθέσει εναντίον του οι ιδιοκτήτες εταιρείας, η οποία εκμεταλλευόταν το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρα «Καϊμακτσαλάν». Οι επιχειρηματίες, με μήνυση που είχαν υποβάλει στην Εισαγγελία τον Μάρτιο του 2013, υποστήριζαν ότι ο αντιπεριφερειάρχης τούς ζητούσε συνεχώς χρήματα, για να μη βάζει εμπόδια στη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου.

Οπως ανέφεραν, είχαν δώσει πάνω από 50.000 ευρώ συνολικά, για να μπορεί να λειτουργεί, διότι ο κ. Θεοδωρίδης δεν φρόντιζε να γίνει αποχιονισμός στον δρόμο, ώστε να έχει πρόσβαση ο κόσμος. Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας βέβαια αρνήθηκε τις κατηγορίες περί χρηματισμού. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείσθηκε και τον καταδίκασε ομόφωνα, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Του έδωσε επίσης το δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά με την υπόθεση: «Σε ό,τι με αφορά, εδώ και 30 χρόνια απολαμβάνω της τιμής και της εμπιστοσύνης συμπολιτών μου ακριβώς για την προσφορά ευθύνης, με την όποια ασκώ τα αυτοδιοικητικά καθήκοντά μου, αλλά και κυρίως για την αποτελεσματικότητα των πολιτικών και αυτοδιοικητικών μου δράσεων. Την ίδια ευθύνη μεταφέρω και στα περιφερειακά αυτοδιοικητικά όργανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Πέλλα, πριν από λίγες ημέρες αμφισβητήθηκε η ακεραιότητα και η πολιτική μου τιμή και αυτό έγινε ύστερα από μια διάτρητη διαδικασία που προηγήθηκε από έναν άθλιο σκευωρό. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, με τέτοιους είδους μέσα, να σταματήσει την πολιτική μου δράση που είναι υπέρ του συνόλου και των συμπολιτών μου. Για τον λόγο αυτό άλλωστε άσκησα έφεση επί της απόφασης».

Το θέμα ωστόσο έχει και πολιτικές διαστάσεις, διότι μετά την καταδικαστική αυτή απόφαση ενδέχεται να τεθεί ζήτημα, τόσο από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, όσο και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Συντάκτης:  Νίκος Φωτόπουλος

Post source : efsyn.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *