Ξεκινάει την 1 Απριλίου η αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού

Χιονοδρομικό κέντρο ΠαρνασσούΑρχίζει την 1η Απριλίου το έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ξεκινώντας από τις εργασίες στη θέση Κελάρια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στόχος είναι η ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014. Όπως σημειώνεται, για το λόγο αυτό, τα Κελάρια 1750 και 1950 θα διακόψουν την λειτουργία τους την 31/3/2014, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι προγραμματισμένες εργασίες.

Κατά την διάρκεια του Απριλίου και μέχρι τη λήξη της χιονοδρομικής σεζόν, η οποία είναι προγραμματισμένη για την 15/04/2014, αλλά και όσο το επιτρέπει η χιονοκάλυψη, οι επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου θα έχουν στη διάθεσή τους, τις εγκαταστάσεις της Φτερόλακας, σε συνδυασμό με τον νέο αναβατήρα Σαχάρα, η πίστα του οποίου διατηρεί το περισσότερο χιόνι.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το σχέδιο ανάπτυξης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού που υλοποιεί η ΕΤΑΔ, το οποίο περιλαμβάνει σειρά από παρεμβάσεις, όπως ο εκσυγχρονισμός – αντικατάσταση των υφιστάμενων πεπαλαιωμένων αναβατήρων /εγκαταστάσεων, είναι το πρώτο σχέδιο εκτεταμένης αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, από τότε που λειτούργησε το Χιονοδρομικό Κέντρο. Με τα έργα αυτά το μεγαλύτερο Χιονοδρομικό της Ελλάδας αναβαθμίζεται περαιτέρω, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται και η συμβολή του Κέντρου στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο «Εκσυγχρονισμός Αναβατήρων Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού» που υλοποιεί η ΕΤΑΔ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, έχει συνολικό προϋπολογισμό 29.520.000€ και περιλαμβάνει τα δύο ακόλουθα υποέργα: (α) «Εκσυγχρονισμός Αναβατήρων Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού» Α’ φάση στη θέση Κελάρια, προϋπολογισμού 15.935.000€, με ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Νοέμβριο 2014. (β) «Εκσυγχρονισμός Αναβατήρων Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού» Β’ φάση στη θέση Φτερόλακα, προϋπολογισμού 13.617.000€, με ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο 2015.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *