Ο Stephan Eberharter στο Μπάνσκο

Ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 2 φορές νικητής του Crystal Globe, Stephan Eberharter θα είναι ο επίσημος καλεσμένος στην έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου στις 13 Δεκεμβρίου στο Μπάνσκο. Ο  45χρονος “βασιλιάς” με καταγωγή από το Τιρόλο, είναι κάτοχος του χρυσού μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Σολτ Λέικ Σίτι το 2002 και είναι ένας λάτρης του χιονοδρομικού κέντρου του Μπάνσκο από πέρυσι τον Νοέμβριο. Συμμετείχε στην προσπάθεια για την κατάκτηση του πρώτου μας βραβείου για το καλύτερο  χιονοδρομικό κέντρο στο Kitzbühel.

Stephan-Eberharter-bansko
Stephan Eberharter

Ο Stephan Eberharter έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε ηλικία 20 χρόνων – το 1990, και ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2004. Με 29 νίκες και συνολικά 75 μετάλλια, θεωρείται ως ο μεγαλύτερος αντίπαλος του θρυλικού συμπατριώτη του Hermann Maier, ο οποίος έκανε την έναρξη της σεζόν στο Μπάνσκο το 2012. Μαζί με αυτόν και ο  Didier Cuche (Ελβετία) είναι ένα από τους μόλις 3 αθλητές με 2 νίκες το πρώτο Σαββατοκύριακο της πιο δύσκολο κομμάτι – “Shtrayf”. Στο όρος Hahnenkamm πάνω από το Kitzbühel, στις 24 Ιανουαρίου 2004 και – μόλις δύο μήνες πριν την συμπλήρωση των 35 χρόνων του, ο Eberharter κάνει μία από τις μεγαλύτερες επιδόσεις στην ιστορία. Με 130 χλμ/ώρα, έκανε την απόσταση των 3312 μέτρων (860.μ/33) σε 1:. 55,48 λεπτά, με διαφορά 1 δευτερόλεπτο και 22 εκατοστά πίσω από τον δεύτερο Ralvs Darren (ΗΠΑ).

Με την έλευση του Eberharter, στον οποίο αρέσει το γκολφ και πιθανότατα θα λάβει μέρος στο επόμενο “Pirin Golf & Country Club”, μια νέα αρζή για διαγωνισμούς στην Todorka. Τη θέση του διαγωνισμού “Νίκησε τον Πρταθλητή» θα πάρει ο νέος διαγωνισμός “Μπες στην ομάδα του πρωταθλητή”. Έτσι, στις ομάδες των Stephan Eberharter, Marc Girardelli και Peter Popangelov θα συμπεριληφθούν 10 άτομα που θα διαγωνιστούν μαζί και ο χρόνος θα μετρηθεί συνολικά.

Το δημοφιλές παιχνίδι “κυνηγούς θησαυρών» για συνεχιστεί για 4η συνεχόμενη χρονιά. Στο χιόνι θα είναι κρυμμένα κλειδιά από ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο “Audi A3”, προσφορά από την ομώνυμη εταιρία, η οποία είναι χορηγός Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο επιστρέφει στο Μπάνσκο το επόμενο έτος.

Μετάφραση από την βουλγαρική γλώσσα για το snowtravel.gr
Αλεπίδης Θεόδωρος

Post source : banskoski.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *