Οι Ελληνες πήγαν και φέτος στο Μπάνσκο -Πώς η κρίση επηρέασε το δημοφιλές θέρετρο

Οι Ελληνες πήγαν και φέτος στο Μπάνσκο -Πώς η κρίση επηρέασε το δημοφιλές θέρετρο

Τη στιγμή που η πληρότητα των δημοφιλών καταλυμάτων της Ελλάδας, για τη χειμερινή περίοδο, αγγίζουν το απόλυτο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων, μια αντίστοιχη αύξηση σημειώνεται φέτος και στην κοντινή Βουλγαρία.

Μόνο που και αυτή έχει ελληνική χρώμα! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η πρόεδρος των ξενοδόχων της χώρας, Γιάνκα Ράχοβα, η αύξηση που σημειώθηκε φέτος έρχεται σε αντίθεση με την πτώση που είχε εμφανιστεί τα προηγούμενα χρόνια. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio Focus-Pirin, η κ. Ράχοβα σημείωσε πως αυτή η ραγδαία μείωση των προηγούμενων ετών μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα. Το Μπάνσκο ήταν ένας δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες, κυρίως αυτούς της Β. Ελλάδας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η πτώση της επισκεψιμότητας και της διαμονής ήταν φανερή, λόγω των οικονομικών συνθηκών.

Όπως σημείωσε η κ. Ράχοβα, φέτος υπάρχει μια σχετική άνοδος, αλλά και πάλι δεν έχει σχέση με τα κύματα τουριστών που πήγαιναν από τη χώρα μας στο βουλγαρικό θέρετρο, προ κρίσης. Μάλιστα, σημείωσε πως φέτος υπάρχει ακόμη ένα αδιάθετο 30% σε κλίνες. Το μοναδικό που σώζει την κατάσταση είναι τα μεγάλα γκρουπ που διαμένουν σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων.

Post source : iefimerida.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *