Στο 85% η πληρότητα στο Πήλιο…

Χαμογέλασαν οι ξενοδόχοι τις δύο τελευταίες εβδομάδες καθώς οι πληρότητες των καταλυμάτων την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώνει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας ήταν ικανοποιητικές.

Πόλος έλξης για μία ακόμη φορά το Πήλιο που συγκέντρωσε περίπου 3.000 επισκέπτες στα τουριστικά καταλύματα ειδικά στο ορεινό όγκο με την πληρότητα να φτάνει μέχρι και το 80%.

Μακρινίτσα, Πορταριάς, Βυζίτσα και Μηλιές είχαν την τιμητική τους, ενώ σχετικά ικανοποιητικά κινήθηκε η πληρότητα και στα ξενοδοχεία της πόλης του Βόλου.

Όπως αναμενόταν υψηλότερη η κίνηση ήταν τις ημέρες των Χριστουγέννων καθώς υπήρχε περισσότερος χρόνος διαμονής για τους επισκέπτες σε σχέση με την Πρωτοχρονιά που οι κρατήσεις ήταν λιγότερες και η κίνηση «προσαρμοσμένη» στα δεδομένα της εποχής.

Οι ξενοδόχοι προκειμένου να υπάρχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για την κίνηση της εορταστικής περιόδου περιμένουν πλέον και το σαββατοκύριακο των Θεοφανίων, που αναμένεται να αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να επισκεφτούν τη Μαγνησία και ειδικότερα το Πήλιο.

Οι τιμές πάντως ξεκινούν από € 40 – 120 με μέσο όρο τιμής τα €55, δηλαδή 35% μείωση σε σχέση με την περυσινό μέσο όρο τιμής.

Η Ένωση Ξενοδόχων ωστόσο «ποντάρει» στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και οι ξενοδόχοι έχουν δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να μείνουν στα καταλύματά τους με το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε εν όψει των εορτών η Ένωση υπογράμμιζε: «Μπαίνουμε σε μια περίοδο που θα δοκιμαστούν οι αντοχές του εσωτερικού τουρισμού και γι’ αυτό το λόγο όλα τα επαγγέλματα που ασχολούνται με τον τουρισμό θα πρέπει να συμβάλλουν, μειώνοντας το κόστος των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους, όπου αυτό είναι εφικτό χωρίς να αλλοιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το Πήλιο».

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *