Θρίαμβος Μαλταίς και Πούλιν

Η Ντομινίκ Μαλταίς ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στον δεύτερο αγώνα σνόουμπορντ cross του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε στο Βιζονάζ…

Η υπερασπίστρια του τίτλου του Παγκόσμιου Κυπέλλου, Ντομινίκ Μαλταίς (Dominique Maltais) κατάφερε να ανέβει τρεις θέσεις από την επίδοση της στον πρώτο αγώνα σνόουμπορντ cross του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε στο Βιζονάζ της Ελβετίας καθώς από την 4η θέση βρέθηκε στην κορυφή. Η Καναδή σνόουμπορντερ κυριάρχησε στα προημιτελικά αλλά και στα ημιτελικά προτού πάρει την πρωτιά στον τελικό αγώνα.

Αυτή ήταν η 15η νίκη της ασημένιας Ολυμπιονίκης του 2014. Η πρωταθλήτρια άφησε τις Γαλλίδες Μοέν Λοκόζ Νέλι (Nelly Moenne Loccoz) και Τρίπες Χλόι (Chloe Trespeuch) στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Οι οποίες σημείωσαν το δεύτερο σερί βάθρο τους στο Βιζονάζ.

Τερματίζοντας και πάλι μέσα στην τριάδα, η Μοέν Λοκόζ Νέλι πήρε το προβάδισμα στην βαθμολογία και πάλι από την Ιταλίδα Μικαέλα Μογιόλι (Michela Moioli) καθώς έφτασε τους 1600 πόντους και διατηρεί πλεονέκτημα 100 βαθμών, με μόλις ένα αγώνα να απομένει.

Στους άνδρες, ο Πούλιν (Pullin), που επέδειξε δύναμη καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα, εξιλεώθηκε ουσιαστικά για την άσχημη εμφάνιση του στον πρώτο αγώνα και την 21ηθέση που κατέλαβε. Ο νικητής του πρώτου αγώνα Λούκας Εκιμπάρ (Lucas Eguibar) ήταν χαρούμενος με την 2η θέση καθώς διατήρησε το προβάδισμα του στην βαθμολογία. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2015, Κέβιν Χιλ (Kevin Hill) ήταν και πάλι τρίτος καθώς υπερασπίστηκε την θέση του κόντρα στον Αυστριακό Τζάριντ Χουζ (Jarryd Hughes).

Ο τρίτος και τελευταίος αγώνας θα λάβει χώρα στην Λα Μολίνα της Ισπανίας στις 21 Μαρτίου.

Αποτελέσματα σνόουμπορντ cross γυναίκες

1 Μαλταίς Ντομινίκ      Καναδάς

2 Μοέν Λοκόζ Νέλι      Γαλλία

3 Τρίπες Χλόι              Γαλλία

4 Γκέρμπερ Σάντρα-Ντανιέλα      Καναδάς

5 Μογιόλι Μικαέλα       Ιταλία

 

Αποτελέσματα σνόουμπορντ cross άνδρες

1 Πούλιν Άλεξ          Αυστρία

2 Εκιμπάρ Λούκας     Ισπανία

3 Χιλ Κέβιν              Καναδάς

4 Χουζ Τζάριντ          Νορβηγία

5 Ερνάντεζ Ρετζίνο      Ισπανία

Post source : sports8.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *