Το Ελατοχώρι στα καλύτερά του !

Ξημέρωσε Κυριακή. Ενημερωθήκαμε από τον Θωμά ότι το χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι θα είναι ανοιχτό, οι πίστες καλυμμένες  με φρέσκο χιόνι, οι δρόμοι καθαροί…οπότε δεύτερη σκέψη δεν υπήρξε. Οι κάμερες στα αυτοκίνητα, συνάντηση στο γνωστό σημείο και ξεκινάμε για Ελατοχώρι.

Ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή φτάσαμε στον προορισμό μας. Εκεί μας υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού με τον καλύτερο τρόπο. Μετά από τον απαραίτητο καφέ στο σαλέ ξεκινήσαμε τα γυρίσματα της εκπομπής “Πάρε Δρόμο”. Στην παρέα μας φυσικά βρισκόταν όπως πάντα και ο Γούντι.

Ο καιρός μας έκανε τα κέφι. Οι πίστες σε άριστη κατάσταση και ο κόσμος ολοένα και πιο πολύς να επισκέπτεται το κέντρο. Η εύκολη πρόσβαση αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για το Ελατοχώρι.

Το snow mobile περίμενε τον Δημήτρη για να ανέβει στην κορυφή του βουνού. Η κάμερα στον ώμο και ξεκινάμε. Η μια βουτιά διαδεχόταν την άλλη, ο κόσμος έπαιζε με τον Γούντι και το συνεργείο κατέγραφε κάθε όμορφη και αστεία στιγμή. Όσοι βέβαια είχαν επιλέξει να μην κρυώσουν…αποζημιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο καθώς το καθαρό περιβάλλον (χωρίς καπνούς και τσιγάρα), το αναμμένο τζάκι και το φιλόξενο προσωπικό, στο σαλέ που βρίσκεται στη βάση του χιονοδρομικού, πρόσφεραν μια ιδανική ατμόσφαιρα για να χαλαρώσει κάποιος απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα ή δοκιμάζοντας φασολάδα στο σαλέ.

Η εκπομπή όμως θέλει και άλλα πλάνα εκτός από χιόνι και έτσι κατηφορίσαμε προς έναν χώρο μοναδικό και διαφορετικό από τους άλλους. Φυσικά μιλάμε για το Ινδιάνικο χωριό Ελατοχωρίου. Εκεί μας υποδέχτηκε (Ουγκ!) ο Τζώνης “Το Φτερωτό Άλογο”. Μας εξήγησε τα πάντα γύρω από την ινδιάνικη φυλή, μας ξενάγησε στο χώρο του με τις εντυπωσιακές σκηνές, μας δίδαξε τοξοβολία και στο τέλος μας κέρασε ένα ζεστό ρόφημα στο ιδιαίτερα διακοσμημένο ταβερνάκι του χωριού. Πραγματικά μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσει κάποιος.

Η μέρα μας κλείνει με το καθιερωμένο γεύμα. Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου μας προσκάλεσαν σε έναν όμορφο και καθαρό χώρο στο Ελατοχώρι, όπου γευτήκαμε τα πεντανόστιμα πιάτα του εστιατορίου “Αγνάντι”.

Μια άψογη φιλοξενία από ανθρώπους που γνωρίσαμε μόλις κάποιες ώρες πριν, ένα όμορφο περιβάλλον με εύκολη πρόσβαση και μια μοναδική εμπειρία που μας ταξίδεψε σε άλλη εποχή συνθέτουν την εικόνα που αποτυπώσαμε από την συγκεκριμένη εκδρομή…κάνοντας όλους μας να πουν…”Θα ξαναέρθουμε”!

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου για την άψογη φιλοξενία τους, το εστιατόριο “Αγνάντι” και το κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού “Πιέρια Σκι”.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *