Χαμηλά οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία

Δραματική είναι η κατάσταση στον ξενοδοχειακό κόσμο της Μαγνησίας και ειδικότερα στην περιοχή του Πηλίου, καθώς οι κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων, αν και ακόμη είναι σχετικά νωρίς, είναι ανύπαρκτες, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας η κίνηση ήταν υποτονική όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα αποτυπώνονται και στην πορεία που διέγραψε ο κλάδος των ξενοδόχων χωρίς να εξαιρεθεί η περιοχή της Μαγνησίας. Μάλιστα αυτή τη στιγμή στα ξενοδοχεία του Πηλίου μόνο το 10 με 15% των καταλυμάτων είναι «κατειλημμένα», ενώ υπάρχει πληθώρα ελεύθερων δωματίων σε όλες τις κατηγορίες.

Από τις άλλη πλευρά οι ξενοδόχοι του Πηλίου στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν επισκέπτες έχουν μειώσει τις τιμές σε ικανοποιητικό επίπεδο. «Φέτος οι τιμές είναι 30% κάτω από πέρυσι. Μέσω των μειώσεων στις τιμές προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους επισκέπτες αλλά και τις επιχειρήσεις μας», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Ωστόσο οι ξενοδόχοι έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στην περίοδο μετά τη γιορτή του Αγίου Νικολάου, που κατά παράδοση γίνονται οι περισσότερες κρατήσεις για τα Χριστούγεννα. «Στις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση που θα επικρατήσει στα ξενοδοχεία μας την περίοδο των εορτών», επεσήμανε ο κ. Λεβέντης.

Τον κίνδυνο ακόμη και για τη βιωσιμότητα ορισμένων ξενοδοχειακών μονάδων, τονίζει από την πλευρά του ιδιοκτήτης ξενοδοχείου του Νοτίου Πηλίου, ο οποίος παραδέχεται πως πολλά ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων. «Η μεγάλη ύφεση της αγοράς και η ραγδαία πτώση του εσωτερικού τουρισμού έχουν επηρεάσει τον κλάδο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία κράτηση για τα Χριστούγεννα, πολύ φοβάμαι ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τα χειρότερα της δεκαετίας», καταλήγει ο ίδιος.

Τέλος να τονιστεί ότι οι τιμές στα δίκλινα μαζί με πρωινό ξεκινούν από 40 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 110 ευρώ.

Ταχυδρόμος (Αθηνά Τσιργή)

http://www.thessalianews.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *