Χαμηλές οι πληρότητες τα Χριστούγεννα στο Πήλιο

Χαμηλές ήταν τελικά σύμφωνα και με τα όσα ανέμενε ο τοπικός τουριστικός κλάδος, οι πληρότητες τα Χριστούγεννα, ενώ αλλαγή του τουριστικού πακέτου με τη συνδρομή όλων προτείνει ο Πρ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κ. Λεβέντης, ασκώντας μάλιστα κριτική σε όσους … «δεν ιδρώνει το αφτί τους» όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ράδιο-Ένα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κ. Λεβέντης, σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν τα ξενοδοχεία τα Χριστούγεννα, «δεν γεμίσαμε τα 3.500 δωμάτια για τα οποία μπορούσε να υπάρξει πληρότητα.

Στην Πορταριά, τα Χάνια, τη Μακρινίτσα, τις Μηλιές και τη Βυζίτσα η πληρότητα άγγιξε το 80%, ενώ τα υψηλής κατηγορίας καταλύματα, λειτούργησαν καλύτερα.

Ταυτόχρονα, όπως διευκρίνισε ο κ. Λεβέντης, ενώ παλιότερα μιλούσαμε και πολυήμερες διαμονές, τώρα αναφερόμαστε σε μικρό χρονικό διάστημα 2-3 ημέρες και με πολύ χαμηλές τιμές. Άρα ο τζίρος που έγινε, ήταν αρκετά μικρός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «παραμένει ακόμη ακριβό το τουριστικό πακέτο στην περιοχή μας το οποίο δεν μπορεί να επιβαρυνθεί μόνο ο ξενοδόχος. «Δεν ιδρώνει το αφτί» όλων, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι μέσα στον τουρισμό δεν υπάρχουν μόνο οι ξενοδόχοι.

Κλειστό το χιονοδρομικό
Στο μεταξύ, κλειστό παρέμεινε την Πέμπτη το χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, λόγω έλλειψης χιονιού, ωστόσο, ικανοποιητική ήταν σύμφωνα με τους υπευθύνους η κίνηση τα Χριστούγεννα.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *