Πώς να φροντίσετε την αδιαβροχοποίηση των ρούχων ski- snowboard

Πώς να φροντίσετε την αδιαβροχοποίηση των ρούχων ski- snowboard

Δε θα περιμένατε τη σανίδα σας να αποδίδει άψογα χωρίς να την κάνετε σέρβις που και που, γιατί λοιπόν να ισχύει κάτι διαφορετικό όσον αφορά την ένδυση σας; Ορίστε λοιπόν μερικές συμβουλές για το πώς να διατηρείτε τα τεχνικά σας ρούχα σε καλή κατάσταση.

Όπως αναμφίβολα γνωρίζετε, ένα τεχνικό ύφασμα αποτελείται από δύο μέρη -μια αδιάβροχη μεμβράνη  που ταυτόχρονα  επιτρέπει το σώμα να αναπνέει και να διατηρεί τη θερμοκρασία του (waterproof/breathable) και μια εξωτερική επιφάνεια που έχει υποβληθεί σε μια ειδική διαδικασίας αντοχής στην απώθηση του νερού (DWR-durable water repellent treatment).

Αυτή η μεμβράνη επιτρέπει στον ιδρώτα να διαπερνάει το ύφασμα ενώ εμποδίζει και τις σταγόνες νερού να εισχωρούν μέσα σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι πως όταν η εξωτερική σας ένδυση είναι καινούρια, θα διατηρείστε στεγνός και άνετος.

Με το πέρασμα του χρόνου, βέβαια η βρωμιά και η σκόνη μπορεί να έχουν αρνητική επιρροή στο DWR και να προκαλέσουν τη δυνατότητα εισροής νερού στην ένδυση σας – γνωστό ως ‘wetting out’.

Έτσι, θα μειωθεί η απόδοση της εξωτερικής σας ένδυσης καθώς θα μειωθεί η δυνατότητα ‘αναπνοής’ του υλικού του, και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να βρέχονται και να γλιτσιάζουν και τα εσωτερικά στρώματα του υφάσματος.

Μπορεί να σκεφτείτε ότι έχει χάσει την αδιάβροχη ικανότητα του αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο σωστό να πούμε ότι έχει χάσει την ικανότητα ‘αναπνοής’ του (η αίσθηση γλίτσας μπορεί να προέρχεται από τον ιδρώτα σας που δε διαφεύγει προς τα έξω, παρά από το νερό που μπορεί να εισχωρεί μέσα).

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεφορτωθείτε  τα ρούχα σας- λίγο TLC θα δώσει νέα πνοή ζωής στην εξωτερική σας ένδυση.

Ο χρυσός κανόνας είναι πως αν τα ρούχα σας βρέχονται εύκολα, είναι η στιγμή να τους δείξετε λίγη αγάπη και φροντίδα.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από τεχνικά προϊόντα καθαρισμού που είναι φτιαγμένα για να καθαρίζουν και να επαναφέρουν την τεχνική σας ένδυση στην αδιάβροχη τους ικανότητα – επισκεφτείτε το κοντινότερο σας ειδικό κατάστημα. Μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο απορρυπαντικό, αλλά πρέπει να είναι μη-βιοδιασπώμενο, ήπιο, και να μην περιέχει αρωματικές ή μαλακτικές ουσίες οι οποίες θα προκαλέσουν ζημιά στο DWR.

Για να είστε ασφαλείς, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα σωστό τεχνικό καθαριστικό. Αν η ένδυση σας είναι βρώμικη και βρέχεται εύκολα, θα πρέπει οπωσδήποτε να την πλύνετε και ίσως να περάσετε μία επίστρωση c

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *