«Αντάρτικο» στο Πήλιο

«Αντάρτικο» ενάντια στη λειτουργία του Χιονοδρομικού στα Χάνια«Αντάρτικο» έχουν στήσει στο βουνό κάτοικοι των χωριών που δεν θέλουν να λειτουργεί το χειμώνα το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες, αλλά να ανοίξει ο δρόμος Χάνια-Κισσός, που «κλείνει» το χειμώνα. Οι «καταδρομικές» όμως επιθέσεις κινδυνεύουν να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές. Κάτοικοι που εκφράζουν με τρόπο επιθετικό την αντίθεσή τους για τη λειτουργία του χιονοδρομικού ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρονται από τις αρχές ως υπεύθυνοι για το ξήλωμα όλων των ενημερωτικών πινακίδων κινδύνου. Οι ενημερωτικές πινακίδες ξηλώθηκαν και ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη εγκλωβίστηκε στον παγετό καθώς και ένα λεωφορείο με 25 μαθητές. Κατευθύνθηκαν από τον Κισσό στα Χάνια και δεν ακολούθησαν το δρόμο προς τη Ζαγορά, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν και να χρειαστούν ρυμούλκηση τα αυτοκίνητα. Τα ίδια πρόσωπα θεωρούνται υπεύθυνα και για τη δολιοφθορά στο διπλό λιφτ του χιονοδρομικού.
Η Μαγνησία έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει για πίστα σε Χιονοδρομικό Κέντρο σε δρόμο του επαρχιακού δικτύου. Ο δρόμος κλείνει για έξι μήνες το χειμώνα, μετατρέπεται σε πίστα και η κίνηση των οχημάτων από τον έτσι κι΄ αλλιώς επικίνδυνο δρόμο Χάνια-Κισσός απαγορεύεται.

Η εποχιακή χρήση του δρόμου που χαράχτηκε και κατασκευάστηκε μέσα σε εκτάσεις του Χιονοδρομικού, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε κατοίκους που έχουν επιδοθεί σε «αντάρτικο» και έχει ζητηθεί η παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία είναι εκείνη που έχει απαγορέψει και την κυκλοφορία. Όλα τα σήματα κινδύνου ξηλώνονται και επανατοποθετούνται αλλά μέχρι να γίνει η επανατοποθέτηση κινδυνεύουν ζωές.
Οι «αντάρτες» θέλουν το δρόμο αποχιονισμένο και λειτουργικό όλο το χειμώνα, όπως το υπόλοιπο δίκτυο και δεν συμφωνούν με τον κλειστό δρόμο για να λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο. Το κλείσιμο του τμήματος του οδικού δικτύου Χάνια – Κισσός, που πραγματοποιείται τους χειμερινούς μήνες κατά τη λειτουργία του Χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου προκαλεί αντιδράσεις από την παράδοση του δρόμου, το 2009, τις αντιδράσεις των κατοίκων του Κισσού, του Ανηλίου και Αγ. Δημητρίου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου που επιθυμούν τη χρήση του νέου δρόμου και τη συντόμευση της διαδρομής κατά δέκα περίπου λεπτά.

Λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε ο σχεδιασμός, είναι η δημιουργία παράκαμψης συνολικού μήκους 1,7 χιλ
Η τροποποίηση που προτείνεται αφορά την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου με νέα χάραξη, η οποία θα αντικαταστήσει το αντίστοιχο τμήμα του σημερινού δρόμου που διέρχεται μέσα από τις χιονοδρομικές εγκαταστάσεις.

Post source : thessaliatv.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *