Πανελλήνιοι αγώνες στο Πήλιο

Πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας στο Πήλιο
Με τη συμμετοχή δύο αθλητών από τον Βόλο, πραγματοποιούνται στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων, τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και της Κενταύρων Όρος που έχει τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου, το τριήμερο 6,7, και 8 Ιανουαρίου, πανελλήνιοι αγώνες τεχνικής κατάβασης για τις Ολυμπιακές Ημέρες.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες γεννηθέντες το 1999 και το 2000. Την έναρξη των αγώνων που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο θα κηρύξει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Η επιλογή του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου για την διεξαγωγή των εν λόγω αγώνων, αλλά και του πρώτου Κυπέλλου Ελλάδας τέλη Ιανουαρίου και των πανελληνίων αγώνων τον Μάρτιο από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων μόνο τυχαία δεν έγινε, αφού το Χιονοδρομικό κρίθηκε λειτουργικά κατάλληλο και με επαρκές χιόνι.

Με αφορμή την διεξαγωγή των αγώνων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος της Κενταύρων Όρος κ. Ιγγλέσης, ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου κ. Καλτσογιάννης και ο έφορος των αγώνων κ. Πρώιος, παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Κίτσιου και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κοπάνα, παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου μεταξύ άλλων τονίσθηκε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη για τον τρόπο λειτουργίας του Χιονοδρομικού και συνάμα χαρούμενη για την επιλογή του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου από την Ομοσπονδία.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα   Κολυνδρίνη ανέφερε:

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εν τοις πράγμασι έχει αποδείξει ότι παρά τα οποιαδήποτε προβλήματα, γνωρίζει, θέλει και έχει την πολιτική βούληση, γεγονός που κρίνεται από την αποτελεσματικότητά της, να στηρίξει τη λειτουργία του χιονοδρομικού, το κάνει, είναι αυτή που καλύπτει την ετήσια συντήρηση, την 5ετή συντήρηση, είναι αυτή που φροντίζει με την εξασφάλιση χρηματοδότησης, να παίρνει τις πιστοποιήσεις που είναι προαπαιτούμενες για να λειτουργήσει το χιονοδρομικό και δη για να διεξάγονται αγώνες γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι αγώνες χιονοδρομίας που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στη Βασιλίτσα τελικά επιλέχθηκε να διεξαχθούν στο Χιονοδρομικό του Πηλίου, γιατί κρίθηκε και ως κατάλληλο και με επαρκές χιόνι. Περιμένουμε όλο τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τους πανελληνίους αγώνες χιονοδρομίας, να απολαύσουνε τις ομορφιές του Πηλίου μέσα σε ένα χιονισμένο πανέμορφο τοπίο, τέτοιο που συνάδει με έναν ευλογημένο τόπο όπου και ζούμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου κ. Καλτσογιάννης τόνισε:

«Είναι ένα κορυφαίο γεγονός και εκτός από αυτό σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με την ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ που έχει τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου και τον πρόεδρό της κ. Ιγγλέση θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε και άλλους αγώνες ιδίας σπουδαιότητας 27 και 28 Ιανουαρίου το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας Παίδων Κορασίδων με πανελλήνια συμμετοχή και τον μεγαλύτερο αγώνα τον Μάρτιο που είναι οι πανελλήνιοι αγώνες. Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαίως γίνονται γιατί το Χιονοδρομικό μας, λειτουργεί σωστά, έχει την επάρκεια χιονιού που απαιτείται, μας εμπιστεύεται ως Περιφέρεια Θεσσαλίας η Ομοσπονδία, η Χιονοδρομία της Ελλάδας και θα ανταποκριθούμε στα καλέσματα αυτά. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη, την ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ, αλλά και τους εθελοντές, για την ιδιοτελή προσφορά του Ορειβατικού Συλλόγου για να συνδράμουν όλοι στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας».

Post source : eleftheria.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *