Άρνισσα

Με τη μαγευτική λίμνη Βεγορίτιδα…

Πρόκειται για  την πρωτεύουσα του δήμου Βεγορίτιδος, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν (Βόρας) και βρέχεται από την  λίμνη Βεγορίτιδα.

Ένα ταξίδι απίστευτης ομορφιάς και ηρεμίας, περιμένει κάθε επισκέπτη της Άρνισσας. Οι κάτοικοι της είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και πάντα πρόθυμοι να σας πληροφορήσουν για οτιδήποτε χρειαστεί κατά την διαμονή ή την βόλτα  σας στην περιοχή.

arnissa

Η όμορφη λίμνη Βεγορίτιδα σας καλεί για να σας εντυπωσιάσει με την ηρεμία και την εξαιρετική ομορφιά του τοπίου , όλες τις εποχές του χρόνου.

Παλαιότερα η στάθμη της λίμνης έφτανε ως τις γραμμές του τρένου, κάτι που μεταφράζεται ότι τα σπίτια των κατοίκων βρίσκονταν στο νερό. Η λίμνη Βεγορίτιδα και τα όρη Βέρμιο και Βόρρας μπορούν να χαρακτηριστούν ως ένα σπάνιο και εξαιρετικά όμορφου κάλλους τοπίο, το οποίο προσφέρεται για τις χειμερινές και θερινές διακοπές σας, χαρίζοντάς σας μια πληθώρα δραστηριοτήτων.

Στην περιοχή υπάρχει και ο υδροβιότοπος, ο οποίος φιλοξενεί πολλά και σπάνια είδη πουλιών και ψαριών και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες και περιβαλλοντολόγους.  Η κύρια ασχολία των κατοίκων της Άρνισσας είναι η γεωργία ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια στροφή προς τον αγροτουρισμό.

Διαμονή & Διασκέδαση στην Άρνισσα

Πώς θα πάτε…

Ακολουθήστε τη κατεύθυνση προς Αλεξάνδρεια – Γιαννιτσά – Έδεσσα. Όταν φτάσετε στην Έδεσσα οδηγήστε ακολουθώντας τη σήμανση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμακτσαλάν και θα βρεθείτε στη διασταύρωση Άρνισσας-Χιονοδρομικού ακολουθήστε τον αριστερό δρόμο και θα φτάσετε στην Άρνισσα.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *