Η Τζαμάικα διαθέτει ομάδα στο τετραπλό έλκηθρο (μπομπσλέι) και θέλει να λάβει μέρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, 25 χρόνια μετά τους “ήρωες” του Κάλγκαρ
Έτοιμη για το σίκουελ είναι η Τζαμάικα. Η χώρα που πρωταγωνιστεί στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, θέλει να αφήσει το σημάδι της ξανά και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι Τζαμαϊκανοί έχουν τέσσερις αθλητές-ήρωες που έχουν συστήσει μια ομάδα στο τετραπλό έλκηθρο (μπομπσλέι) και ονειρεύονται τη συμμετοχή στο Σότσι.
Πριν από 25 χρόνια στο Κάλγκαρι συμπατριώτες τους είχαν αγωνιστεί στο τετραπλό και διπλό μπομπ στην “παρθενική” συμμετοχή της χώρας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μολονότι δεν κατάφεραν να τερματίσουν στην 4η προσπάθεια τους (σ.σ. δεν πήραν κατάταξη) ήταν οι ήρωες του Κάλγκαρι χάρη στην ιδιαίτερη ιστορία τους. Δεν είχαν ξαναδεί ποτέ τους χιόνι προτού φτάσουν στον Καναδά.
Στην ανάδειξη της ιστορίας τους βοήθησε και το NBC. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ήθελε να γεμίσει τον τηλεοπτικό χρόνο του μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στο χόκεϊ επί πάγου και μετέδωσε “ζωντανά” το αγώνισμα. Άλλωστε οι Αμερικανοί λατρεύουν τον αδύνατο.
Η ιστορία των Τζαμαϊκανών έφτασε μέχρι και τη μεγάλη οθόνη. Η ταινία έχει χιλιοπροβληθεί στη χώρα μας με τον τίτλο “Πάμε Χιόνι”.
Η σημερινή 4άδα, οι 31χρονοι Μάρβιν Ντίξον, Χάνουκα Γουάλας, ο 42χρονος Γουέιν Μπλάκγουντ και ο 46χρονος Γουίνστον Γουότς που βρίσκεται στα φρένα, θα επιχειρήσει να πιάσει το όριο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου που εκπνέει η προθεσμία.
