Η Λαϊκή Συσπείρωση για το χιονοδρομικό Μαινάλου

Μετά από δύο αναβολές στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και ανούσιες αντεγκλήσεις φαίνεται ότι έγιναν οι απαραίτητες συγκλίσεις και συμβιβασμοί (μαγειρέματα) και το θέμα θα λήξει στην συνεδρίαση την Τετάρτη 9 Οκτώβρη. Τι συμβαίνει λοιπόν με το χιονοδρομικό του Μαινάλου;” αναρωτιέται σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Νικολάου, δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως καταγγέλλει, ως προς το χιονοδρομικό κέντρο, “στις προθέσεις της πλειοψηφίας (και όχι μόνο), είναι να αναγνωρισθεί σαν περιουσία του ΕΟΣ και να το μισθώσει ο Δήμος Τρίπολης”, με συνέπεια “ο Δήμος Τρίπολης να αποκαταστήσει τις καταστροφές που προξενήθηκαν επί ΕΟΣ με μεγάλο οικονομικό κόστος για τους δημότες. Να δαπανήσει και άλλα ποσά για να δημιουργήσει καινούργια περιουσιακά στοιχεία στον ΕΟΣ. Να γίνει ο μεσάζων για να εξασφαλίσει ο ΕΟΣ εγγυημένο ενοίκιο αφού θα πληρώνει ο δήμος που είναι και καλοπληρωτής. Να υπενοικιάσει σε ιδιώτες για εκμετάλλευση τις εγκαταστάσεις (που σύμφωνα με την μέχρι τώρα εμπειρία δεν θα πάρει δεκάρα τσακιστή) και θα έχουμε νέα λεηλασία”.

Αντιπροτείνει, δε, “το χιονοδρομικό του Μαινάλου και το σύνολο των εγκαταστάσεων να περάσουν στην ιδιοκτησία του δήμου χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση. Ο Δήμος Τρίπολης με τις υπηρεσίες του και με μόνιμο προσωπικό να  λειτουργήσει το χιονοδρομικό και να αναπτύξει δραστηριότητες (αθλητισμού-αναψυχής κ.λπ.) σε ετήσια βάση. Το προσωπικό (ένα μέρος του) το καλοκαίρι να απασχολείται σε κοινωνικές δομές του δήμου όπως κατασκηνώσεις κ.λπ. Να αποκλεισθεί η υπενοικίαση οποιουδήποτε τμήματος του χιονοδρομικού σε ιδιώτες”.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/29547-mainalo-xionodromiko

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *