Η πιο “μαύρη” πίστα της χώρας

Σε μια σειρά παρεμβάσεων οι οποίες αναβαθμίζουν κάθετα το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων προχώρησε η διοίκηση του Χ.Κ.Κ. Η πίστα που βλέπετε αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία που τραβήχθηκε με τηλεφακό από τα Καλάβρυτα και είναι εμφανές τό τεράστιο πλάτος της αλλά και το μήκος της που είναι περίπου 850 μέτρα.

Για όσους έχουν ήδη επισκεφθεί την ΣΤΥΓΑ, η καινούργια, μαύρης διαβάθμισης, ξεκινάει από την κορυφή του αναβατήρα και διασταυρώνεται με την ήδη υπάρχουσα.

Πρόκειται ίσως για την πιο καλή πίστα τέτοιας κλίσης στην χώρα και το πιο θετικό είναι ότι για την κατασκευή της οι υπεύθυνοι έλαβαν υπ΄όψιν τους τα διεθνή στάνταρ, τα οποία πλέον λόγο των κινδύνων που προέρχονται από την κλιματική αλλαγή, απαιτούν οι όποιες επενδύσεις να γίνονται πάνω από τα 2000μ υψόμετρο. Η πίστα αυτή είναι από τα 2000μ και πάνω.

Εκτός από την παρέμβαση αυτή που είναι πολύ σημαντική, υπάρχουν και άλλες μέσω των οποίων το βουνό έχει »μεγαλώσει» και έχει γίνει πιο χρηστικό. Αυτές είναι τέτοιες που δίνουν βάρος και στους αρχάριους κάθε επιλογής:

«Πράσινη» πίστα όπου οι νέοι σκιέρ θα μπορούν να εκπαιδευτούν και να απολαύσουν χιονοδρομία μέσα στο δάσος και σε μια έκταση 2.500 μέτρων.

Αύξηση των  αναβατήρων του Χ.Κ.Κ από 7 σε 8 και σε συνολικά 25 χλμ πιστών.

Παιδότοπος που έχει δημιουργηθεί στη βάση του χιονοδρομικού, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το σαλέ και απευθύνεται σε παιδιά εως 12 ετών. Οι γονείς θα έχουν οπτική επαφή με τα παιδιά τους και ο χώρος στον οποίο έχει δημιουργηθεί είναι προστατευμένος από τον αέρα.

Επιπλέον, έχει αναβαθμιστεί το πάρκο για τα άλματα και διαθέτει πλέον 10 ράμπες για σκιέρ όλων των βαθμίδων και έχουν ενταχθεί νέες που απευθύνονται σε αρχάριους.

“Οπως είπε ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου καλαβρύτων κ. Λεωνίδας Σπυρόπουλος από ανθρώπινης πλευράς, έγιναν πάρα πολλά και φιλοδοξεί στην συνεργασία του καιρού για έναρξη στις 10 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερα στο https://www.facebook.com/kalavritaskicenter/?fref=ts

πηγη:www.kalavrytanet.co

Post source : snowboardholics.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *