Λιτόχωρο Πιερίας

Λιτόχωρο Πιερίας

Χτισμένο στις πλαγιές του Ολύμπου, το Λιτόχωρο είναι παλιό παραθεριστικό κέντρο και αφετηρία των ορειβατικών εξορμήσεων προς τις κορυφές του βουνού.

Η πρόσβαση σε αυτό είναι απλή, μιας και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τη νέα διπλή εθνική οδό και να στρίψετε στη σχετική παράκαμψη. Απλά, εύκολα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το Λιτόχωρο είναι ένα κατεξοχήν κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο, με κατοίκους φιλόξενους και ατέλειωτες προτάσεις και ευκαιρίες για χαλάρωση, αλλά και διασκέδαση καθώς και extreme sports.

litoxoroΞεκινώντας από τo κέντρο, θα περπατήσετε ανεβαίνοντας στα γραφικά σοκάκια του. Αν ανηφορίσετε τα τελευταία σπίτια του οικισμού, θα συναντήσετε το γραφικό εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής και αφού δροσιστείτε στη βρύση με το παγωμένο νερό του Ολύμπου, θα μπορέσετε να διασχίσετε το πανέμορφο άλσος των Αγίων Αποστόλων, για να φτάσετε στο ομώνυμο εξωκλήσι. Λίγο πιο πάνω θα συναντήσετε το εξωκλήσι του προφήτη Ηλία, το ψηλότερο του Λιτόχωρου, από όπου θα έχετε πανοραμική θέα όλης της περιοχής μέχρι και το Κάστρο του πλαταμώνα.

Αν πάλι θέλετε α παρεισφρήσετε σε ένα δάσος του Ολύμπου και να νιώσετε τη μαγεία που εκπέμπεται, τότε σίγουρα το δάσος του Αϊ- Γιάννη είναι η επιλογή σας, Μέσα στα υπεραιωνόβια έλατα θα συναντήσετε κι ένα μικρό πετρόχτιστο εκκλησάκι, αλλά κυρίως θα καταλάβετε γιατί αυτό το βουνό είναι τόσο ξεχωριστό και εντυπωσιάζει εδώ και εκατοντάδες χρόνια όλους τους επισκέπτες του.

Αν πάλι η επιλογή σας είναι η θάλασσα, τότε τα 30 χιλιόμετρα πεντακάθαρων ακτών του Λιτόχωρου θα σας καλύψουν απόλυτα. Αυτή είναι άλλωστε και η μοναδικότητα του Λιτόχωρου. Πού αλλού μπορείτε να αγγίξετε το πρωί τον ουράνιο θόλο ανεβασμένοι στον Μύτικα και στα 2.917 μέτρα και το απόγευμα να κολυμπήσετε σε υπέροχες παραλίες; Η Πλάκα Λιτόχωρου, η Γρίτσα, ο Σταθμός και η παραλία του Βαρικού σας περιμένουν για διασκέδαση και καταπληκτικό φαγητό, με ψάρια που μόλις βγήκαν από τα δίχτυα των ψαράδων.

Όλες οι επιλογές, για όλα τα ενδιαφέροντα, συναντώνται στο Λιτόχωρο, στην Πιερία, κοντά σας μέσω της διπλής εθνικής οδού. Εύκολή πρόσβαση με αυτοκίνητο ή με τον προαστιακό σιδηρόρδρομο, 50 λεπτα από τη Θεσσαλονίκη.

http://olympus-houses.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *