Π.Ε. Πέλλας – Αποχιονισμός Δρόμων

Ανακοινώθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2013 από την Π.Ε. Πέλλας ο ανοικτός τακτικός διαγωνισμός για την μίσθωση εκχιονιστικών μηχανημάτων, προμήθεια αλατιού και χρώματος για διαγράμμιση την 19 Νοεμβρίου 2013.

Με το παρόν άρθρο, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς ότι στον ετήσιο απολογισμό του έτους 2012 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην σελίδα 66, υπάρχει ο απολογισμός της ΠΕ Πέλλας για το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Εκεί αναφέρει “ήταν μια χρονιά με πολύ μεγάλη κινητικότητα. Υπήρξαν πολλά περιστατικά έκτακτης ανάγκης, κάποια από τα οποία ήταν ιδιαίτερα έντονα. Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν με υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως και τα πρώτα χιόνια κατά τον περασμένο μήνα Δεκέμβριο”. Στην αρχή της σελίδα 67 αναφέρει “ τον χειμώνα τα πρώτα χιόνια που δημιούργησαν προβλήματα κυκλοφορίας ξεκίνησαν τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου”

Βέβαια σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμηθούμε τα τεράστια προβλήματα που παρατηρήθηκαν στον εκχιονισμού του δρόμου την χειμερινή περίοδο 2012 – 2013 για το Χ.Κ. Καϊμάκτσαλαν και την φοβερή κόντρα και ανταλλαγή ύβρεων που προέκυψε.

Και επειδή αναφερθήκαμε παραπάνω σε όλους τους αρμόδιους φορείς, το σχέδιο αποχιονισμού Π.Ε. Πέλλας της περιόδου 2012 – 2013 αναφέρει τα παρακάτω ενδιαφέροντα:

  1. Τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται κατά την χειμερινή περίοδο προκειμένου να διατηρηθεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο περιλαμβάνουν εργασίες αποχιονισμού και αντιμετώπισης του παγετού (1.1)
  2. Το σχέδιο αποχιονισμού της Δ.Τ.Ε. Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ, καλύπτει ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού όπως περιγράφεται στην υπ’ αρίθμ. 6297/2007 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Φ.Ε.Κ. 1866/14-9-2007) (1.2)
  3. Ο σχεδιασμός γίνεται με βάση την εμπειρία των τεχνικών της Υπηρεσίας μας και λαμβάνοντας υπόψη και: 2. Τη σπουδαιότητα της οδού από κυκλοφοριακής απόψεως
  4. Αρμόδιες υπηρεσίες είναι η Δ.Τ.Ε. Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ, η Δ.Τ.Ε./Π.Κ.Μ., η Τροχαία, Η Πολιτική Προστασία, η Ε.Μ.Υ., οι διευθύνσεις τεχνικών έργων των Δήμων και ο Στρατός.

Παρακαλούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον αποχιονισμό να φροντίσουν να δώσουν την απαραίτητη προσοχή στον ορεινό όγκο του Βόρα και των γειτονικών περιοχών οι οποίες ασχολούνται με τον τουρισμό. Ο χειμώνας είναι δύο βήματα μακριά και οι επιχειρήσεις τις περιοχές δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν ούτε ένα πελάτη από προβλήματα αποχιονισμού στην περιοχή.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *