Πέρασε σε ιδιώτη το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου

Snowtravel.gr17.000 ευρώ το ετήσιο μίσθωμα
«Έπεσαν» οι υπογραφές για το χιονοδρομικό Μαινάλου, το οποίο πέρασε και επισήμως σε ιδιώτη και συγκεκριμένα στον Θεόδωρο Χρονόπουλο, ο οποίος είναι ο μισθωτής με τριτεγγυητή τον πατέρα αυτού Χρήστο Χρονόπουλο.
Ένα πολύπαθο από πολλές πλευρές ,μείζον ζήτημα το οποίο για καιρό ταλάνισε αμφότερους Δήμο και ΕΟΣ βρίσκει λύση, ακόμα και εάν αυτή δόθηκε κάτω από πίεση ένεκα του ελάχιστου χρόνου διαπραγματεύσεων.

Πριν από 3 μέρες επισημοποιήθηκε η πρόταση με το συμφωνητικό και τους όρους του να μιλούν πια, οι οποίοι όροι έχουν ως εξής: Πρόκειται για μια μακροχρόνια μίσθωση 15 ετών, με ετήσιο μίσθωμα ως προαναφέρθηκε 17.000 ευρώ, η καταβολή του οποίου μοιράζεται σε δύο δόσεις , η μία θα καταβάλλεται 20 Δεκεμβρίου και η άλλη 10 Φλεβάρη.
Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο σύλλογος δε θα χάσει χρήματα, προηγήθηκαν δύο μισθώματα ως εγγύηση της τάξεως των 34.000 ευρώ ενώ πατέρας και γιος υπέγραψαν ως εγγυητές των διαδικασιών.

Τα μηχανήματα τα οποία είχαν κατασχεθεί επανήλθαν στις θέσεις τους, ενώ οι οιεσδήποτε εμπλοκές, με βασικότερη της Οστρακίνας ΕΤΕ, η οποία διεκδικούσε διάφορα απ’ το χιονοδρομικό Μαινάλου, έχουν πλέον δρομολογηθεί και όπως όλα δείχνουν επιλυθεί. Ο χιονοστρωτήρας, ήδη βρίσκεται εκεί, προκειμένου να επιτελέσει τις αρμόζουσες διαδικασίες, γιατί κοντά στις επόμενες εορτές της άλλης εβδομάδας, φαίνεται και βάσει των λεγομένων του προέδρου ΕΟΣ, κου Παναγιωτόπουλου ότι θα λειτουργήσει κανονικά.

Το συμφωνητικό το οποίο υπεγράφη, αναφέρε ότι η λειτουργία θα είναι από 20 Δεκεμβρίου έως 20 Απριλίου ετησίως.
Πριν απ’ τον κύριο Χρονόπουλο, βρέθηκαν δύο άτομα προς διεκδίκηση του χώρου, αλλά ως κατάλληλο κρίθηκε το εν λόγω άτομο. Υπεγράφη επίσης προσύμφωνο προκειμένου να μείνει ανοικτό το χιονοδρομικό και φέτος, διαφορετικά υπήρχε περίπτωση εάν έκλεινε και επαναδιαπραγματευόταν η συνολική διαδικασία για Φλεβάρη, να υπήρχαν και άλλες επιζήμιες καταστροφές.

Ως θετικό αξιολογείται και το γεγονός, ότι οι επισκευές των κατεστραμμένων αντικειμένων πληρώθηκαν από τον κο Χρονόπουλο, ενώ υπήρχε επιμονή για ανακαίνιση χώρου, η οποία και πραγματοποιήθηκε επίσης με χρήματα ιδιώτη, χωρίς να ζημιωθεί οικονομικά ο σύλλογος.

Σε ό, τι αφορά το ζήτημα του Δήμου, οι συζητήσεις μιλούσαν για 20-22.000 ευρώ για να επέλθει σ’ αυτόν, αλλά υπήρχε παρακώλυση διαδικασιών εξαιτίας νομικών «παραθύρων», που δεν επέτρεψαν περαιτέρω διαδικασίες, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Γιάννη Σμυρνιώτη, δημάρχου Τρίπολης.

Ας αναφερθεί σε αυτό το σημείο, ότι η οικογένεια Χρονόπουλου, μπορεί με οποιοδήποτε μέλος της νομίμως να χειρίζεται το χώρο του χιονοδρομικού, εάν όμως θελήσει να βάλει και κάποιο μέλος που δεν είναι συγγενής της οικογενείας, θα πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες αξιολόγησης και συμφωνία των αρμόδιων φορέων, που θα αναλάβουν τη θετική ή αρνητική αξιολόγηση.

Τέλος, ο κος Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ τονίζει πως σε αυτή τη συγκυρία ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει με την παραχώρηση του χώρου σε ιδιώτη, αφού ο Δήμος δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στα αιτήματα του συλλόγου.

Τρίτη, 24 Δεκ 2013
Ευαγγελία Παπαθανασίου

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *