Οι Αυστριακοί σκιέρ κατέκλυσαν το βάθρο στον εντός έδρας αγώνα κατάβασης που έδωσαν στο Ζάαλμπαχ…

Έχοντας κερδίσει προσφάτως εννέα μετάλλια συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Βέιλ Μπίβερ Κρικ, η Αυστριακή ομάδα δεν είχε καταφέρει έως τώρα να έχει αθλητή στην πρώτη δεκάδα αγώνα κατάβασης (downhill). Ήρθε λοιπόν η εξιλέωση μπροστά στο κοινό τους καθώς οι τρεις θέσεις του βάθρου καπαρώθηκαν από Αυστριακούς σκιέρ.
Ενθουσιάζοντας τους 10.000 θεατές στο Ζάαλμπαχ της Αυστρίας, οι Ματίας Μάγιερ (Matthias Mayer), Μαξ Φρανζ (Max Franz) και Χάνες Ράιχελτ (Hannes Reichelt) κατέλαβαν κατά σειρά τις τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου.
Οι Αυστριακοί ήταν μαζί με τους Νορβηγούς και τους Γερμανούς τα φαβορί του αγώνα καθώς είχαν την ευχέρεια να προπονηθούν παραπάνω από τα επίσημα δοκιμαστικά αλλά μια πρόβλεψη για ένα τριπλό βάθρο ήταν πολύ δύσκολη.
Ο Μάγιερ είχε χτυπήσει την πόρτα της κορυφής αρκετές φορές φέτος αλλά δεν τα είχε καταφέρει με το τελευταίο του χρυσό να χρονολογείται στους Ολυμπιακούς του Σότσι τον Φεβρουάριο του 2014. Γλυκόπικρη γεύση άφησε η δεύτερη θέση στον Μαξ Φρανζ καθώς ήταν πολύ κοντά στο να πετύχει την πρώτη νίκη στην καριέρα του έπειτα από μια εκπληκτική κούρσα. Ένα μικρό λάθος όμως στην κορυφή του λόφου του στοίχησε ακριβά. Την εναπομείναντα θέση πήρε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του super-G, Χάνες Ράιχελτ, που ολοκλήρωσε τον Αυστριακό θρίαμβο της ημέρας.
Αποτελέσματα κατάβασης (downhill) ανδρών
1 Μάγιερ Ματίας Αυστρία 1:49.83
2 Φρανζ Μαξ Αυστρία 1:49.85
3 Ράιχελτ Χάνες Αυστρία 1:50.04
4 Γιάνκα CarloΚάρλο Ελβετία 1:50.30
5 Ποϊσόν Ντέιβιντ Γαλλία 1:50.43
