Τοποθέτηση καινούριας ανάρτησης

Τοποθέτηση μιας καινούριας ανάρτησης σε ποδήλατο.
Ξεκινώντας την αναζήτηση για αγορά μιας ανάρτησης θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά από το ποδήλατο μας , δηλαδή αν ο λαιμός στο λεγόμενο κούτελο του ποδηλάτου είναι 1& 1/8 ή αν είναι Tapered.
Αν αυτό δεν το γνωρίζουμε, καλό είναι να απευθυνθούμε σε ένα κατάστημα ποδηλάτου και να αφήσουμε τον τεχνικό του να μας κάνει αυτός την τοποθέτηση, διότι μπορεί να φαίνεται ότι η αλλαγή της ανάρτησης είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά πιστέψτε μας δεν είναι, υπάρχουν κάποιες παγίδες που ακόμα ίσως και ένας τεχνικός πέσει μέσα.
Στο παρακάτω βίντεο θα σας δείξουμε κάποια βασικά πράγματα, έτσι ώστε τουλάχιστον να μην κάνετε αυτά τα λάθη. Το κυριότερο λάθος που γίνεται είναι να κόψουμε σε λάθος μήκος τον λαιμό της ανάρτησης και στην συνέχεια να μην μπορούμε να έχουμε το απαραίτητο μήκος λαιμού, έτσι ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε spacers αλλά και διάφορους τύπους λαιμού για το τιμόνι.
Τέλος, πολύ βασικό είναι η τοποθέτηση της λεγόμενης κουκουνάρας, η οποία έχει σαν στόχο τη σωστή ρύθμιση περιστροφής της ανάρτησης, μιας και είναι αυτή η οποία ρυθμίζει την πίεση που ασκείται στα ρουλεμάν του τιμονιού. Δηλαδή, είναι μια ρέγουλα θα λέγαμε και όχι αυτό που φαντάζονται οι περισσότεροι, ότι είναι μια ακόμα βίδα συγκράτησης του πιρουνιού
Η μη σωστή τοποθέτηση της κουκουνάρας μπορεί να μας αχρηστέψει ακόμα και τον λαιμό της ανάρτησης.
Κλείνοντας, όπως σε κάθε τοποθέτηση ενός ανταλλακτικού πάνω στο ποδήλατο μας, δεν ξεχνάμε τον καθαρισμό τον επιφανειών αλλά και την σωστή λίπανση τους κατά την τοποθέτηση με τα ειδικού τύπου καθαριστικά – λιπαντικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση της πάστας μονταρίσματος, έτσι ώστε να μην έχουμε τριξίματα και πρόωρες φθορές στα εξαρτήματα.
Καλές βόλτες λοιπόν και ραντεβού με ένα καινούριο βίντεο σύντομα!

Post source : snowboardholics.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *