Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες

Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω οι αγρότες

Επιμένουν στον αγώνα τους οι αγρότες, επαναλαμβάνοντας και σήμερα τους δίωρους αποκλεισμούς δρόμων, από τις 12.00 έως τις 14.00 και ωριαίους ή και μεγαλύτερης διάρκειας σε ορισμένα σημεία το βράδυ, από τις 19.00.

Η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων θα κριθεί στην αυριανή συνάντηση όλων των μπλόκων της χώρας, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τεθεί επί τάπητος η πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο, ενώ αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία που θα λάβει μέρος σε συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, στο Μαξίμου.

Η εικόνα στα μπλόκα

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ, με το μπλόκο να ενδυναμώνεται διαρκώς.

Υπό κατάληψη βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με συγκεντρωμένα περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά.

Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας, στο δρόμο προς την Εξοχή, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 αγροτικά οχήματα καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, εμποδίζοντας τους αυτοκινητιστές που επιθυμούν να περάσουν από το τελωνείο.

Στο νομό του Κιλκίς έχουν παραταχθεί περισσότερα από 450 τρακτέρ επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου, όπου αναμένεται να γίνει συμβολική κατάληψη του οδικού δικτύου που οδηγεί στα σύνορα με τα Σκόπια.

Στο νομό Πέλλας έχουν στηθεί τρία μπλόκα: στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσά -Έδεσσα, στην περιοχή Μανδάλου και λίγο πριν από τη γέφυρα στα Σέρβικα, στην εθνική Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας.

Στην είσοδο της Χαλκηδόνας οι διαμαρτυρόμενοι προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς της κυκλοφορίας, ενώ στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα.

Στον κόμβο Νισελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, το μπλόκο αριθμεί πάνω από 600 οχήματα, ενώ στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε Καστοριά και Φλώρινα.

Post source : enikos.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *