Καρπενήσι

«Θαυμάζω» στα αρχαία ελληνικά σήμαινε «απορώ».  Το Καρπενήσι,  θα σας κάνει να «θαυμάσετε», τόσο με την αρχαία, όσο και με τη σύγχρονη έννοια της λέξης!

Θα θαυμάσετε την ανεξάντλητη ομορφιά της φύσης και συγχρόνως θα απορήσετε πώς ένας τόπος μπορεί να συγκεντρώνει τόσες υπέροχες αντιθέσεις σε ένα μοναδικό συνδυασμό.

karpenisi

Ένα τοπίο επιβλητικό αλλά φιλικό προς τον επισκέπτη! Ένα καταφύγιο γαλήνης αλλά και ένας προορισμός που γίνεται το βασίλειο της περιπέτειας, εκτοξεύοντας την αδρεναλίνη στο κόκκινο! Ένα καταπράσινο βουνό άλλα και μια πανέμορφη τεχνητή  λίμνη! Μια κορυφαία επιλογή για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ αλλά και για όσους προτιμούν τη έντονη νυχτερινή διασκέδαση!

Χειμώνα ή καλοκαίρι το Καρπενήσι, η ευρύτερη περιοχή του, αλλά και οι άνθρωποί του, θα σας υποδεχτούν με την πιο φιλόξενη διάθεση που μπορείτε να φανταστείτε και θα σας προσφέρουν με γενναιοδωρία ό,τι πιο όμορφο, ό,τι πιο εκλεκτό έχει αυτός ο ευλογημένος τόπος!

Παραδοσιακά σπίτια και οικισμοί!

Η Ιστορία άφησε στο πέρασμά της πολλά μνημεία, αλλά σημάδεψε και την αρχιτεκτονική του τόπου!

Κάντε τη βόλτα σας στους οικισμούς, θαυμάστε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και ταξιδέψτε στο χρόνο!

Στους καλοδιατηρημένους οικισμούς των Κορυσχάδων και των Φιδακίων θα συναντήσετε εξαιρετικά δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής.

Αναπαλαιωμένα αρχοντικά, βυζαντινές εκκλησίες, σχολεία που μετατράπηκαν σε μουσεία και τοξωτά γεφύριασυμπληρώνουν την εικόνα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής.

Αν αυτά που μόλις διαβάσατε σας ενέπνευσαν, αδράξτε την ευκαιρία, ανεβείτε στο Καρπενήσι … και ζήστε τα!

πηγή: http://www.velouxi.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *