Θωμαϊδης Αποστακτήριο

Θωμαϊδης Αποστακτήριο

Το παραδοσιακό αποστακτήριο της οικογένειας Θωμαϊδη, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες της περιοχής

Λίγο πριν το Λουτράκι, στο   χωριό Πιπεριά η   οικογένεια Θωμαΐδη επιδιώκοντας τον άμεσο και προσωπικό έλεγχο της παραγωγής και την επίτευξη υψηλών ποιοτικών στόχων έφτασε στην κατασκευή ενός   παραδοσιακού αποστακτήριου τσίπουρου.

Εκεί όπου ο ήλιος χαρίζει γενναιόδωρα τις ευεργετικές του ακτίνες στους αμπελώνες του ιδιοκτήτη και το λαμπερό του φως να διαχέεται στους εκλεκτούς χυμούς των σταφυλιών, παράγεται τσίπουρο με τον παραδοσιακό τρόπο από την ποικιλία όψιμο Εδέσσης ή αμάσι που καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά στο χωριό Πιπεριά σε κληματαριά ή αλλιώς κρεβατίνα.

Η διαδικασία της απόσταξης συντελείται αργά σε χάλκινους άμβυκες, σ” ένα χώρο που σέβεται την παράδοση και την ποιότητα. Εκεί που μπορεί κανείς να προμηθευτεί τσίπουρο. Το τσίπουρο είναι το προδόρπιο ποτό της παρέας που δεν συνοδεύει γεύματα και δείπνα αλλά τα διάφορα ορεκτικά.

Το παραδοσιακό αποστακτήριο της οικογένειας Θωμαϊδη, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες της περιοχής. Ξεναγηθείτε στους χώρους και ενημερωθείτε για τη διαδικασία της παραδοσιακής απόσταξης τσίπουρου, όπως μόνο η οικογένεια Θωμαϊδη γνωρίζει.

Σας περιμένουμε από κοντά για να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε με καλή μουσική, μεζέδες και παραδοσιακό τσίπουρο.

Πιπεριά, Πέλλα
2384021818, 6948488375
2384021818

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *