Χαμένο το διήμερο για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας λόγω κακοκαιρίας

Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας αναφέρουν ότι το διήμερο 31/12/14 και 01/01/15 οι δρόμοι ήταν παντού απροσπέλαστοι, η αγορά νέκρωσε εντελώς και οι ακυρώσεις των κρατήσεων τόσο στον Βόλο όσο και στο Πήλιο έφθασαν ακόμα και στο 100% σε πάρα πολλά καταλύματα.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας απέστειλε έγγραφο αίτημα προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίγκα Χαρδούβελη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα (με κοινοποίηση, μεταξύ άλλων, στους υπουργούς Τουρισμού, Εργασίας, Εσωτερικών και τον πρόεδρο της ΠΟΞ), το οποίο αφορά σε αναστολή των πληρωμών δόσεων ρυθμίσεων, ΕΝΦΙΑ, τελών κυκλοφορίας, ασφαλιστικών ταμείων, Δήμων κ.λπ. χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις και πρόστιμα για ένα μήνα, λόγω
της δύσκολης κατάστασης της τουριστικής αγοράς εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

“Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, ο νομός Μαγνησίας, Βόλος – Πήλιο – Σποράδες, τις τελευταίες μέρες βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση λόγω του χιονιά και των έντονων καιρικών φαινομένων.

Το διήμερο 31/12/14 και 01/01/15 δε λειτούργησε απολύτως τίποτα, οι δρόμοι ήταν παντού απροσπέλαστοι, η αγορά νέκρωσε εντελώς και οι ακυρώσεις των κρατήσεων τόσο στον Βόλο όσο και στο Πήλιο έφθασαν ακόμα και στο 100% σε πάρα πολλά καταλύματα. Και τούτο συνέβη επειδή δεν υπήρχε τρόπος να φθάσουν οι επισκέπτες στα καταλύματα που είχαν κάνει κράτηση, λόγω του ότι η πρόσβαση ήταν αδύνατη.

Υπό αυτές τις συνθήκες θα έπρεπε ο νομός να κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο. Το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό για την αγορά και όλους τους επαγγελματίες. Όλα τα έξοδα προμηθειών και όλες οι ετοιμασίες πήγανε χαμένες και, δυστυχώς, το ίδιο αναμένεται και για αυτό το διήμερο λόγω της νέας κακοκαιρίας.

Για τους λόγους αυτούς αιτούμεθα την παράταση κάθε είδους προγραμματισμένης πληρωμής για ένα μήνα τουλάχιστον. Περιμένοντας την κατανόησή σας, παρακαλούμε να αναστείλετε τις πληρωμές δόσεων ρυθμίσεων, ΕΝΦΙΑ, τελών κυκλοφορίας, ασφαλιστικών ταμείων, Δήμων κ.λπ. χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις και πρόστιμα και χωρίς τον κίνδυνο να χάσουμε τις ρυθμίσεις που με κόπο και βάσανα έχουμε κάνει και τηρούμε μέχρι σήμερα”.

Post source : traveldailynews.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *